LLENGUA

L'oferta de cursos presencials de català augmenta al Baix Camp

El CNL forma unes 60 persones estrangeres

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 09:20 |
Imatge d'una classe a Riudoms | Cedida
Aquestes últimes setmanes han començat diversos cursos per a no catalanoparlants en diferents municipis del Baix Camp. En total, s'hi han inscrit més d'una seixantena de persones estrangeres. Dues d'aquestes formacions s'han pogut tirar endavant gràcies al conveni que el Servei Comarcal de Català del Baix Camp té amb el Consell Comarcal del Baix Camp i per mitjà del qual el 26 d'octubre va començar un curs de Bàsic 1 a Prades i el 16 de novembre, un de català Inicial a la Selva del Camp.

D'altra banda, el 26 d'octubre, també va començar un curs de Bàsic 1 a Riudoms. En aquest cas, però, el curs està finançat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC). Tots tres cursos han tingut un bon acolliment i la majoria de persones que s'hi han interessat fa poc temps que viuen en aquesta zona i parlen poc o gens català. En aquests cursos es pretén oferir uns coneixements bàsics de llengua catalana de manera comunicativa, però a la vegada, també de cultura i de coneixement del territori.

Per exemple, la professora del curs de Prades va preparar per als alumnes de Bàsic 1 una gimcana pels carrers del municipi perquè els alumnes descobrissin com es vivia al poble durant el segle XX a partir de les fotografies que l'associació cultural Els Tamborinos té exposades pels carrers de la vila vermella. A més, recentment ha acabat a Mont-roig del Camp el curs Ep! Escolta i parla finançat també per la SIMC. El curs havia començat el 4 d'octubre i s'hi havia inscrit gairebé una vintena d'alumnes, la majoria dels quals ha assistit regularment a classe i han manifestat tenir ganes de continuar aprenent català.

Es preveu que l'any que ve es puguin oferir més cursos de llengua catalana de manera presencial a través del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp, que se sumarien a l'oferta general que el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus ja fa trimestralment.
Participació