1 de 10

Activitats de sensibilització amb motiu del Dia Mundial de la Sida

La Creu Roja farà proves de VIH confidencials i gratuïtes l'1 de desembre al matí a la plaça de Prim

Una imatge de l'obra de teatre “Que sí, Vhida” | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 13:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'1 de desembre és el Dia Mundial de la Sida i la Comissió de Reus pel ViH i les ITS, de la qual la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus en forma part, ha organitzat una sèrie d'activitats amb l'objectiu de sensibilitzar i visibilitzar aquesta malaltia que conviu amb nosaltres i de la qual, a Catalunya, un nombre elevat de persones estan infectades i ho desconeixen.

El consistori reusenc explica que el VIH és el virus que produeix la malaltia anomenada Sida, una pandèmia no resolta del tot pel que fa a l'estigma i als contagis que encara persisteixen. Per tant, des de la Comissió i des de la regidoria de Salut i Ciutadania es continua treballant per sensibilitzar sobre la malaltia i les infeccions de transmissió sexual, així com les relacions sexuals responsables i respectuoses.

Campanya #Surtdedubtes


A Catalunya, un nombre elevat de persones que estan infectades pel VIH i les hepatitis víriques ho desconeixen. És per aquest motiu que cal seguir fent-nos ressò i recordar a la població general, i especialment als col·lectius més sensibles, la importància de la detecció precoç. Cal no oblidar-se de la protecció: preservatiu intern i extern, bandes de làtex, no compartir xeringues i esterilitzar els estris pels tatuatges. I, si s'han tingut relacions sense protecció cal fer-se la prova, ja que aquesta és ràpida, confidencial i gratuïta. Fer-se les proves permet conèixer com més aviat millor si s'està infectat i, d'aquesta manera, poder beneficiar-se d'un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar mesures per evitar la reinfecció i la transmissió.

Per aquest motiu, la regidoria ha editat un tríptic informatiu amb la Comissió de Reus pel ViH i les ITS amb un recull dels llocs on es poden fer les proves diagnòstiques i obtenir informació.

1 de desembre, Dia Mundial del Sida


La Creu Roja instal·larà el seu hospital de campanya per fer proves de VIH confidencials i gratuïtes l'1 de desembre, Dia Mundial del Sida, a la Plaça Prim de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia. Paral·lelament es podrà participar en tres espais lúdics sobre salut sexual i els drets sexuals.

Aquests espais tenen una durada de 15 minuts i estan pensants per a grups de màxim 10 persones.

Teatre al Bartrina


En el marc de les activitats del Dia Mundial del Sida, els dies 23 i el 24 de novembre, es representaran sis sessions al Teatre Bartrina de l'obra de teatre Que sí, Vhida a càrrec de la companya Teatracció on s'escenifiquen les vies de contagi del VIH i la seva prevenció. També es realitzarà un taller posterior, Fem-ho amb seguretat, organitzat per la regidoria de Salut i Ciutadania. L'obra va dirigida a un públic jove amb la finalitat de clarificar els tòpics entorn de la sexualitat i les Infeccions de Transmissió Sexual ( ITS) d'una forma informal i lúdica.

Des de l'any 2002, l'obra s'ha estat representant dirigida als joves d'entre 15 i 17 anys, i els continguts d'aquesta encara són vigents i s'han anat modificant i adaptant a les actualitzacions sanitàries del moment proporcionades per la Generalitat i per l'entitat SIDASTUDI, associació referent a Catalunya de la Sida.

Els centres que gaudiran aquest any l'obra són: Institut Salvador Vila-seca, Domènech i Montaner, IFE, Gabriel i Ferrater, Pi del Burgar, Roseta Mauri, Josep Tapiró, i Gaudí, també l'aula d'oficis del Mas Carandell, L'escola ARCE i Puigcerver. En total assistiran uns 980 joves. El tràiler de l'obra es pot visualitzar aquí.   
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: