ACTIVITATS

Presentació d'un llibre que investiga l'assassinat del general Prim

El divendres 26 de novembre al Centre de Lectura de Reus

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 13:06 |
Una part de la portada del llibre | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres 26 de novembre, a les 7 de la tarda, es presentarà al Centre de Lectura de Reus el llibre El asesinato del general Prim a través del estudio del Sumario incoado de José María Fontana i Alfredo Redondo.

Com bé apunta el títol, l'obra posa al descobert tot l'entramat de la causa judicial que es va obrir per investigar l'assassinat del general Joan Prim i Prats. És el resultat de més de cinc anys de feina de recerca i transcripcions, i vol esclarir no només els falsos testimonis que (degudament recompensats econòmicament) van intervindre en els interrogatoris, sinó també les declaracions enrevessades que es van portar a terme durant el procés per prefixar la culpabilitat dels que figuraven com els vertaders assassins del Comte de Reus.

En el llibre s'hi troben els motius i arguments que eximeixen de tota culpa als dos principals encausats per l'enorme bibliografia escrita al respecte: José Paul i Angulo, per una banda; i, per l'altra, Antonio María d'Orleans, el Duc de Montpensier. Es deixa molt clar d'on provenien els impulsos intel·lectuals i els diners per a realitzar un dels crims que va canviar d'una manera radical la història d'Espanya del segle XIX. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: