1 de 10
OBRES I MILLORES

A licitació la construcció de la rotonda d'accés a la urbanització Mas Carpa

El termini d'execució és de cinc mesos

Una imatge de la presentació del projecte | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a la construcció de la rotonda que donarà accés a la urbanització Mas Carpa des de l'avinguda de Tarragona. La rotonda ha de contribuir a canviar la fisonomia de l'avinguda, del format de via interurbana actual a via urbana. Així, farà reduir la velocitat dels vehicles i reduir el risc que hi ha actualment en la incorporació de vehicles tant a la urbanització com a l'avinguda. Així mateix, el projecte que s'executarà preveu la continuació del carril bici existent a diversos trams de l'avinguda de Tarragona, i la futura connexió entre el carril bici al llarg de l'avinguda Tarragona. Les obres tenen un pressupost de licitació de 791.869,38 euros (IVA inclòs), i la licitació fixa un termini d'execució de 5 mesos a comptar des de la data de formalització del contracte.

Actualment l'avinguda Tarragona té una configuració de via interurbana i aquest projecte, juntament amb d'altres que impulsa l'Ajuntament, preveu convertir-la en una via urbana. Es preveuen cinc intervencions: Rotonda (creació d'una rotonda en la intersecció entre l'avinguda de Tarragona i la prolongació del carrer d'Estanislau Mateu, que farà reduir la velocitat dels vehicles en l'avinguda i regularà l'encreuament actual, millorant les condicions de seguretat viària); Carrils d'incorporació (en el punt de connexió entre la rotonda i el carrer Estanislau Mateu i Valls es disposarà d'un carril d'incorporació i un de sortida de la rotonda de 4 metres d'amplada cadascun, separats per una illeta distribuïdora); Carril bici (es preveu també la implantació del carril bici en l'àmbit de projecte, el qual es prolongarà al llarg de tota l'avinguda de Tarragona segons les previsions municipals d'ampliar la xarxa ciclista de la ciutat); Voreres (es projecta la construcció de voreres que permetin la circulació segura de vianants com correspon a una via urbana. Al costat nord de l'avinguda de Tarragona i en ambdós costats del carrer Estanislau Mateu i Valls s'executarà una vorera de 2,0 m d'amplada a diferent nivell); Zones verdes (els espais fora de la nova vorera, i que actualment són ocupats pels carrils d'acceleració i desacceleració, es convertiran en zones verdes.

D'altra banda, els treballs es complementen amb la renovació de l'enllumenat, amb lluminàries led per millorar l'eficiència energètica. Es deixarà la previsió de canalitzacions que travessen l'avinguda per a futures instal·lacions de semàfors. Les aigües pluvials seran recollides per nous embornals, ubicats segons el nou traçat. Això implicarà l'eliminació dels existents i l'execució d'un nou col·lector adaptat a la nova rotonda.

Pel que fa a la xarxa de reg, s'implantarà una nova instal·lació, utilitzant el sistema de telegestió i es preveu la recuperació de la instal·lació actual. L'àmbit d'actuació del projecte té una superfície total de 8.806 m². La rotonda té un diàmetre interior de 16 metres, dels quals 1,20 metres corresponen a una franja pavimentada i els 13,60 metres més interiors són zona verda. El diàmetre exterior és de 36,60 metres, format per 2 carrils de 4 en la rotonda, un carril bici exterior d'1,50 metres i una franja separadora entre el carril bici i els carrils de vehicles de 0,80 metres.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: