1 de 10
OBRES I MILLORES

Adjudicades les obres de millora de la muralla del Castell de l’Albiol

Amb una una inversió de 23.565,25 euros

Vista aèria del castell de l'Albiol | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 08:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de l’Albiol ha adjudicat a l’empresa Constecnia 3 SL les obres de millora de la muralla del Castell de l’Albiol. L’objectiu és desenvolupar les tasques i treballs necessaris per tal d’efectuar una consolidació d’urgència de diferents estructures i paraments d’aquest monument històric. Aquests treballs, que suposaran una inversió de 23.565,25 euros més IVA, compten amb una subvenció per part de la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya destinada al projecte bàsic i d’execució de Consolidació d’urgència de la Muralla del Castell de l’Albiol.

La recuperació del castell, sobretot l’arranjament de les parts més malmeses de la muralla medieval, és una de les principals actuacions previstes en l’actual mandat. En aquest sentit, es faran altres actuacions per evitar la degradació d’aquesta fortificació que va ser un de les més importants del Camp de Tarragona.

De fet, del castell de l'Albiol només en queden algunes parts, ja que se'n va ordenar l'enderrocament i destrucció després de la Guerra dels Segadors, l'any 1654. Es conserven parts de la muralla amb algunes torres quadrades i les edificacions centrals. Des del cim es pot contemplar una esplèndida panoràmica de la demarcació de Tarragona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: