VIURE LA CIUTAT

Recupereu els continguts més destacats de la setmana a Reusdigital.cat

El resum informatiu de les últimes jornades a la ciutat

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2021 a les 20:30 |
Una de les imatges de la setmana: el conductor atrapat al cotxe, per l'aigua, al pont del Mas Pellicer | Guàrdia Urbana de Reus
Deixem enrere una altra setmana i, per fer-ho, Reusdigital.cat ofereix als seus lectors el resum del més destacat de les últimes jornades en clau local i territorial. 

Dilluns: l'agonia del pi de BofarullEl pi de Bofarull, l'arbre monumental situat a l'antiga carretera de Tarragona, es troba en la "fase final" de la seva vida. Així ho va anunciar l'alcalde, Carles Pellicer, en una roda de premsa aquest dilluns 22 de novembre, on va explicat que el pi ha tingut una "baixada de vitalitat" i que, tot i els diversos tractaments que se li han fet, "s'està morint". 

Va recordar, això sí, que al costat del mateix pi de Bofarull va néixer un petit pi, conservat a dia d'avui pels serveis de Jardineria del consistori. Actualment té uns 10 anys i fa 2 metres d'alçada. La idea, segons Pellicer, és plantar-lo al mateix lloc i fer un "acte de ciutat" per celebrar-ho.


Igualment es va saber que el mercat del Carrilet torna a tenir servei de cafeteria, que els Mossos van alliberar una gossa captiva en unes masies on es van trobar plantes de marihuana i que els treballadors de l'empresa Bercose van denunciar que no van cobrar la nòmina d'octubre. 

Dimarts: l'impacte dels "Bons Reus"La setmana ha estat també marcada pel temporal de pluja i vent, especialment sever a les Terres de l'Ebre, però que també ha causat afectacions al Baix Camp i al Priorat, entre altres. De fet, entre dilluns i dimarts es van registrar més de 400 trucades per emergències al territori. A banda, la regidora Montserrat Caelles va fer balanç de l'última campanya dels Bons Reus. En les cinc tandes de descomptes s'ha fet una inversió d'1,2 milions, i l'impacte per al comerç ha estat superior als 5.Dimecres: es presenta la campanya de NadalReus, Nadal amb geni. Aquest és el lema de la campanya de les festes d'enguany, que inclou actes al carrer i que recupera, entre altres, la pista de gel i la cavalcada de Reis. 


A banda, el diari va avançar l'emissió d'un programa de La 2 de RTVE dedicat a la ciutat de Reus, i que precisament s'ha emès aquesta tarda de diumenge. S'hi han mostrat, entre altres, la Casa Navàs o la Prioral de Sant Pere. A més, el responsable tècnic dels Serveis d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Bros, va oferir una conferència a la sala Santa Llúcia sobre els reptes i les amenaces dels sistemes esportius locals. Aquesta va comptar amb el suport de Reusdigital.cat. 

Dijous: el 25-N a ReusDijous es va commemorar el Dia internacional contra la violència envers les dones. Per aquest motiu, a la ciutat hi va haver l'acte institucional pertinent, i al vespre va tenir lloc la concentració unitària del Camp, en què prop de 500 persones van marxar des del mercat del Carrilet fins al central per fer sentir la seva veu. En clau judicial, es va saber que el jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha arxivat la peça separada número 4, en la qual figuraven diversos exregidors del consistori com a investigats. 

Divendres: el Nadal ja és aquíDivendres a la tarda va arrencar la campanya de Nadal per als comerços. En ple black friday, el Mercadal va acollir un espectacle com a tret de sortida per a Reus, un Nadal amb geni, l'eslògan d'enguany. Es va fer la ja tradicional encesa dels llums i de l'arbre. Dissabte: es perfila el Consell municipal de CulturaEl passat dissabte al matí, a firaReus, s'hi ha dut a terme una trobada entre els representants del teixit cultural de la ciutat i la regidoria per perfilar el futur Consell municipal de Cultura. Entre altres, les funcions d'aquest ens passaran per assessorar el govern en la matèria, participar en el disseny, avaluació i seguiment d'actuacions i programes culturals de l'àmbit de la ciutat i executar determinades funciones en relació amb el suport a la creació artística.
 
Participació