MEDI AMBIENT

Replanten un bosc a la Canonja amb un mètode japonès

GEPEC-EdC i l'empresa SEKISUI treballen conjuntament per fer millores ambientals

Treballs al Mur Verd de la Canonja | GEPEC-EdC
per Nació Tarragona, Reus, Catalunya | 27 de novembre de 2021 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El GEPEC-EdC i l’empresa química SEKISUI han realitzat una acció de millora ambiental al Mur Verd de La Canonja. El Mur verd és un espai natural situat enmig del complex petroquímic de Tarragona, on l’entitat ecologista GEPEC-EdC té un acord de custòdia amb l’Ajuntament de La Canonja per dur a terme accions de millora ambiental i de la biodiversitat. En aquesta ocasió, l’empresa SEKISUI ha participat amb l’associació ecologista per reforestar aquest espai, reprenent així les accions de col·laboració que no s’havien pogut dur a terme l’any 2020 per la pandèmia de Covid-19.

S’ha realitzat una prova pilot i poc coneguda al país, a més, les experiències que es tenen d’aquesta han estat en sistemes urbans. Es tracta del mètode Miyawaki per reforestar i restaurar espais degradats, originari del Japó, que s’ha aplicat en un petit espai del Mur Verd. Ja són 8 jornades de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) en què treballadors de l’empresa SEKISUI han fet accions de foment de la biodiversitat al Mur Verd, sempre de manera coordinada pel GEPEC-EdC i comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Canonja.

El passat 5 de novembre, a més de realitzar la plantació d’un bosc seguint el mètode japonès, es van instal·lar caixes niu per a xot i xoriguer i es van construir jardineres de plantes aromàtiques en un mur de pedra seca que també van crear en anteriors edicions.
 

El mètode Miyawaki


El mètode Miyawaki consisteix a plantar un bosc amb molta densitat, fet exclusivament d'espècies autòctones. El fet de posar les plantes juntes les ajuda a créixer més ràpidament i crea una gran biodiversitat. D’aquesta manera les plantes creixen en direcció ascendent, d’on ve la llum i no cap als costats. Per això la plantació es fa 30 vegades més densa, creix 10 vegades més ràpidament i no necessita manteniment després d'un període de 3 anys.

Amb aquest mètode de plantació, el bosc pot créixer en 20 o 30 anys enlloc de 200 o 300 com un bosc convencional. En aquest cas s’ha plantat un bosc pilot de la comunitat de l’alzinar, amb espècies d’arbustos i arbres propis de la comunitat, en una superfície de 40 metres quadrats. A partir d’ara es farà un seguiment i manteniment continuat per valorar els creixements i supervivència de les plantes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: