1 de 10
ART

La Setmana de l'Art a Catalunya inclou quatre activitats a Reus

Tindran lloc al Museu de Reus i a la galeria d'art Anquin's

Una imatge de la roda de premsa de presentació | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de novembre de 2021 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Setmana de l'Art a Catalunya programa un total de 115 activitats arreu del país entre el 25 de novembre i el 3 de desembre de 2021, amb la finalitat de fer visible les propostes artístiques i facilitar a la gent la seva participació. Concretament a la ciutat de Reus, tindran lloc 4 d'aquestes activitats, al Museu de Reus i a la galeria d'art Anquin's. Podeu consultar-les aquí

Es tracta d'una iniciativa de les Galeries d'Art de Catalunya (GAC), que presenta exposicions, visites guiades, rutes per les galeries, conferències i altres activitats adreçades a públics i perfils diversos arreu de Catalunya i en la qual s'han implicat 73 organismes, entre museus, fundacions, centres d'art i galeries d'art.

La Setmana de l'Art a Catalunya respon a tres objectius clarament definits per les GAC. En primer lloc, apropar les arts visuals al conjunt de la població. En segon lloc, fomentar la interrelació entre els agents públics i els privats; és a dir, d'una banda, els museus i centres d'art, i d'una altra, les fundacions i galeries d'art. I en tercer lloc, subratllar el paper que les galeries d'art tenen en l'ecosistema cultural del país com a elements dinamitzadors de la creació i el talent artístic.

En aquest sentit, la Setmana de l'Art a Catalunya planteja un total de 115 activitats de formats diferents, que permeten situar l'art en el centre d'atenció. El programa elaborat per a l'ocasió està estructurat en diferents tipus de propostes, on predominen les exposicions d'art, tant a les mateixes galeries com als museus, fundacions i centres d'art, tant de titularitat pública com privada.

Una setantena d'exposicions


La Setmana de l'Art a Catalunya (SAC) convoca 45 exposicions a museus, fundacions i centres d'art, a més de 25 a les galeries d'art. En alguns casos, es tracta de mostres especialment dissenyades per a l'ocasió, mentre que en altres, els organismes expositors s'han sumat a l'esdeveniment incorporant-hi l'exposició al programa d'actes i, en diversos casos, organitzant-hi activitats paral·leles. Diverses galeries que inauguren exposició han programat vernissatges durant els nou dies que dura l'esdeveniment.

Experiències diverses


El programa de la SAC inclou, a més de les exposicions, altres tipus de propostes. Per una banda, hi ha visites guiades a exposicions i rutes per galeries d'art. També hi ha conferències, diàlegs i debats i, al mateix temps, planteja altres tipus d'originals iniciatives, com un passeig entre les vinyes d'art, vermuts amb artistes o recitals poètics.

Arreu del país


La Setmana de l'Art neix amb una clara voluntat de presència en el conjunt de Catalunya. Hi ha actes programats a Barcelona, però també arreu del país. La vertebració territorial de les GAC (amb galeries membres en diverses comarques catalanes), així com la participació de museus i altres organismes d'una trentena de poblacions diverses afavoreix aquesta diversificació territorial del programa. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: