1 de 10
LITERATURA

Un llibre sobre Gaudí mostra «l'home rere el mite»

Joan Bosch és l'autor d'una biografia editada per Ara Llibres que "es pot llegir com una novel·la" a través d'un personatge "profundament humà"

Una imatge d'un exemplar del llibre sobre Gaudí | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 27 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A Codi Gaudí. Desencriptant l'home rere el mite, Joan Bosch desmunta el retrat popularitzat per les guies turístiques i presenta un personatge "dessacralitzat, proper i comprensible". El llibre ha arribat a les llibreries tot coincidint amb la inauguració de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, prevista de cara al pròxim 8 de desembre.

"Ambició i èxit, desamors i fracàs"Codi Gaudí és, segons s'apunta des d'Ara Llibres, una biografia "que es pot llegir com una novel·la", acompanyada d'il·lustracions d'Andrea Mas. Hi ha "ambició i èxit, desamors i fracàs, misticisme i glòria", se subratlla des de l'editorial, qui convida a desés cobrir la "veritable història" del reusenc "com mai abans l'havien explicada!.

Amb "el tremp literari de les millors novel·les", Codi Gaudí narra la vida de l'arquitecte de Reus i "sorprèn amb un personatge profundament humà que se situa als antípodes del Gaudí sacralitzat, popularitzat per les guies turístiques".

La naturalesa contradictòria del geni"Armat amb el bisturí del rigor tècnic i l'admiració crítica", s'assenyala per part d'Ara Llibres, Joan Bosch (Barcelona, 1971) traça "l'evolució psicològica del jove arrogant i atipat d'èxit que va grimpar els graons de l'alta burgesia barcelonina per, més tard, tastar la fel del fracàs i la indiferència dels seus contemporanis".

Per tot plegat, Codi Gaudí "convida a comprendre el perquè de l'èxit sense precedents de l'arquitectura de Gaudí i la naturalesa contradictòria de l'home rere la màscara del geni. Una mirada renovada i actual a la vida i l'obra d'una de les personalitats més formidables de la història del nostre país".

Bosch és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona. Durant anys ha viscut i treballat a Boston, en una companyia biotecnològica. És autor de diversos articles científics i del llibre Moments estel·lars de Catalunya (2014).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: