25-N

El Moviment Feminista convoca mobilitzacions arreu de les Terres de l'Ebre amb motiu del 25-N

S'han anunciat les diverses accions i convocatòries que ha organitzat el col·lectiu a diferents municipis

per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 22 de novembre de 2021 a les 08:59 |
L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre ha presentat els actes del 25N que tindran lloc arreu de les Terres de l'Ebre | Cedida
Este matí, en una roda de premsa davant dels Jutjats de Tortosa, Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre han anunciat un seguit d'accions i mobilitzacions a diferents municipis en motiu del 25N, Dia Internacional Contra la Violència Masclista.
Sota el lema Foc al Patriarcat! Feministes de les Terres de l'Ebre en lluita, Assemblea Vaga Feminista i diversos col·lectius feministes que l'integren, busquen "denunciar les violències que són exercides sobre les dones de tot el món i reclamar polítiques per a la seua erradicació."

Doina Gherta, membre de l'assemblea, ha aprofitat per assenyalar la violència institucional exercida pel sistema judicial i ha exigit justícia feminista "basada en els criteris de reparació, respecte a la víctima i garantia de no repetició", així com més polítiques i actuacions de prevenció de les violències masclistes. Gherta també ha denunciat el discurs misogin i racista de l'extrema dreta, "un perill que es veu reflectit en l'augment de les agressions LGTB-fòbiques, transfòbiques i racistes en tot l'estat" ha assegurat.

Per la seua banda, Marta Sans, membre també de l'assemblea, ha tornat a denunciar els obstacles amb els quals es troben les dones ebrenques que desitgen avortar i ha denunciat la violència obstètrica a la qual es veuen abocades. Sans, ha anunciat les diverses accions i convocatòries que ha organitzat el col·lectiu a diferents municipis de les Terres de l'Ebre, entre ells Alcanar, la Ràpita i Tortosa. Ha remarcat la importància de les passejades i concentracions "com a acte per empoderar-nos i ocupar els carrers, perquè son part del nostre dret com a persones, i no recaure en el discurs de la temor que ens ven donat pel sistema i les institucions".
 Finalment, la roda de premsa ha finalitzat en una acció davant dels Jutjats on diverses membres de l'assemblea han dibuixat a terra les 27 siluetes de cossos per recordar les 25 dones i 2 criatures assassinades als Països Catalans per violència masclista.
 

Siluetes dibuixades al terra d'enfront dels Jutjats de Tortosa denunciant les 25 dones i 2 criatures víctimes de la violència masclista als Països Catalans durant este any Foto: Cedida


Convocatòries:
25 de novembre:
Tortosa, 19h Marxa de Torxes no mixta (Passeig de l’Ebre, altura del Roser) i acte polític mixte a les 20h a la Plaça de l’Ajuntament. 
La Ràpita, 19h Concentració Plaça del Cóc 28 de novembre:
Alcanar, al matí, passejada feminista
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: