COMERÇ

Per molts anys!

La botiga Tomàs Barberà celebra els 100 anys de funcionament

Intervenció de Meritxell Barberà, acompanyada d'Ariel Santamaria | Cedida
per Jordi Garcia Arnau, Reus, Catalunya | 20 de novembre de 2021 a les 11:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La botiga Tomàs Barberà, situada en ple centre de la ciutat, a la plaça del Mercadal, ha arribat als cent anys de vida. Un aniversari molt més notori si tenim en compte que l'establiment sempre ha estat al mateix lloc i regit des del primer dia per la mateixa família, quatre generacions Barberà . Va ser el besavi de l’actual propietària, Meritxell Barberà, qui va obrir en aquest lloc un petit basar el 1921. Malauradament, la mort el va sorprendre al cap de tres anys i va ser el fill, qui amb tan sols disset anys va encarregar-se del negoci. Després, en dos períodes, Tomàs Barberà Munné i la seva filla Meritxell Barberà, s’han fet càrrec d’aquesta històrica papereria i jogueteria que ha deixat una gran empremta a la nostra ciutat. A més, l’activa involucració  de la família Barberà en la vida social de Reus ha contribuït molt en el seu desenvolupament i la seva evolució.

L'establiment s’ha adaptat als nous temps amb la digitalització de les vendes, fet que li ha permès continuar el capdavant del comerç reusenc. Així ho va explicar aquest divendres Meritxell Barberà, qui també va destacar "la vocació i la il·lusió per la botiga", com a qualitats determinants per arribar als cent anys. 

Les paraules de la Meritxell van ser dites en l’acte organitzat, just davant de l’establiment per  celebrar el centenari i que va reunir gairebé unes 200 persones a la plaça del Mercadal. La festa va comptar amb actuacions dels artistes reusencs Fito Luri i Ariel Santamaria. Aquest últim va oferir una cançó expressament dedicada a la botiga centenària, mentre que Fito Luri va fer un repàs històric de l'establiment, acompanyat de diverses cançons seves com ara Terrats o Sant Pere a Casiopea

En la seva intervenció, Tomàs Barberà va fer un breu repàs a la trajectòria del negoci i va agrair el suport rebut a tota la gent que hi han passat. Finalment, l'alcalde Carles Pellicer va lliurar una placa commemorativa a Tomàs Barberà i a les seves dues germanes, les quals van pujar a l'escenari per cloure aquest emotiu acte.

 

Actuació de Fito Luri Foto: Anna Tibau

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: