1 de 10
INFRAESTRUCTURES

Es crea una comissió de seguiment de les obres del corredor mediterrani a les Terres de l'Ebre

Territori tornar a insta al govern espanyol que recupere la parada de trens Euromed a l'Aldea-Amposta-Tortosa

Una imatge d'un tren Euromed quan hi havia parada a l'estació de l'Aldea | Arxiu (ACN)
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 19 de novembre de 2021 a les 16:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals Territori impulsarà una comissió de seguiment de les obres del tram Castelló-Tarragona del corredor mediterrani. Ho ha anunciat el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, este divendres en la reunió de la Taula de la Mobilitat de les Terres de l'Ebre, feta a Tortosa. La primera reunió se celebrarà a principis de l'any vinent. Gavin ha tornat a demanar a l'executiu espanyol que es recupere la parada dels Euromed a l'estació Aldea-Amposta-Tortosa. "Hem enviat una carta al Ministeri competent exigint un mínim de quatre trens Euromed diaris en direcció Barcelona i quatre en direcció València i recuperar el servei que s'oferia l'any 2019", ha afirmat.
La comissió de seguiment de les obres del corredor mediterrani estarà integrada per representants dels ajuntaments, dels consells comarcals del territori, juntament amb la Generalitat i Adif. Segons ha explicat Gavin, l'organisme té com a objectiu valorar les possibles afectacions que aquests treballs puguin tenir en la prestació del servei ferroviari a les Terres de l'Ebre.

Euromeds a l'estació Aldea-Amposta-Tortosa

Gavin ha demanat que es recuperen les parades dels trens Euromed a l'estació Aldea-Amposta-Tortosa. El secretari ha recordat que hi ha una Proposició no de llei aprovada l'any passat que instava al govern espanyol a garantir-ho. "Resulta incomprensible que a hores d'ara encara no s'hagi complert", ha manifestat. En la reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, els seus integrants s'han refermat en la necessitat de millorar les connexions amb l'alta velocitat i, concretament, en reclamar les parades de l'Euromed.

Recuperació de les xifres de viatgers

En la trobada, també s'han presentat les xifres de passatgers, les quals s'han incrementat respecte al 2019, després del descens provocat per les restriccions de mobilitat ocasionades per la pandèmia. En concret, s'ha passat de 643.601 viatgers interns el 2020 a 748.741, aquest 2021. "Una xifra que segurament s'incrementarà un cop tanquem l'any", ha indicat el secretari de Territori i Mobilitat.

Segons Gavin, en l'increment de la demanda interna hi ha contribuït de "forma important" la línia exprés (e3) Tortosa-Alcanar, ja que aquesta ha incorporat un nou vehicle aquest any, amb més capacitat i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. "La demanda d'aquest servei ha crescut de forma sostinguda en un 15% i el 2019 va superar els 420.000 viatgers. Ara després de la pandèmia, s'estan recuperant les xifres i amb les dades que tenim fins ara ja s'ha assolit gairebé els 317.000 passatgers", ha destacat.

Els corredors a Tarragona i Barcelona també han recuperat viatgers. Abans de la pandèmia, les dues rutes van registrar xifres rècord amb 81.646 i 427.220 passatgers el 2019, respectivament. Aquest 2021 s'han registrat 49.510 viatgers al corredor de Tarragona –el 2020 va haver-hi 45.349–, i 211.726 al de Barcelona.

Properes accions

Els treballs per l'elaboració del Pla Director de Mobilitat de les Terres de l'Ebre encaren ja la recta final. Està previst presentar el document a la Taula durant el primer trimestre del 2022. A partir de llavors, s'iniciarà el procediment d'avaluació ambiental estratègica. Un cop superat este tràmit, es procedirà a la seua aprovació inicial.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: