1 de 10
POLÍTICA

Suport unànime a la moció del PSC i Meléndez per garantir la seguretat de les dones

Contempla la realització d'una diagnosi i d'una pla d'acció posterior

Una imatge del ple d'aquest divendres | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'última de les mocions debatudes al ple d'aquest divendres ha tractat les situacions d'inseguretat que han de patir les dones. A les portes de la celebració del 25-N, ha estat el PSC Reus i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, els encarregats de defensar els diversos punts d'acord. S'hi ha introduït una esmena del govern municipal. 

Diagnosi i pla d'accióL'exposició dels motius l'ha feta precisament Ana Martínez, qui s'ha referit a la "sensació i percepció d'inseguretat" que algunes veïnes reusenques senten "quan passegen, a segons quines hores del dia, per diverses zones del terme". En essència, ha apuntat que la moció promou la confecció, en mig any i per part del Consell municipal de Polítiques d'Igualtat, d'una "diagnosi" d'aquestes sensacions i que, quan es tinguin els resultats corresponents, s'elabori un pla d'acció. Meléndez també ha intervingut. 

"S'ha de continuar treballant de valent, però a Reus no hi ha inseguretat", ha assenyalat des del govern la regidora del ram, Dolors Vázquez. Des de l'oposició, la cupaire Marta Llorens ha volgut fer constar que l'esmena afegida "millora el conjunt" i ha argumentat que "no només" amb major presència policial en places i carrers es podrà garantir la seguretat de les dones de la ciutat. La socialista Martínez ha volgut intervenir per agrair, a la resta dels grups del plenari, "la bona predisposició i la bona actitud" per validar la moció. "Desitjo que tot això no es quedi només en un paper, i que les dones de Reus poguem anar tranquil·les pel carrer". 

També s'ha sumat al debat la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, qui ha destacat la "complicitat que es palpa" entre els grups a l'hora de tractar la qüestió. "Farem que les polítiques del consistori vagin cap a la visió de gènere", ha conclòs. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: