1 de 10
POLÍTICA

Prospera part de la moció socialista per «fomentar i millorar» l'habitatge social

A banda, els regidors han mantingut un debat sobre la possible implantació de les APEU

El ple ha debatut sobre polítiques d'habitatge social | Reusdigital.cat
per A.C./ M.B., Reus, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha plantejat al ple una moció per debatre sobre la possible implantació de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) i altres iniciatives de dinamització de comerç a la ciutat. La proposta ha estat rebutjada per 16 vots en contra (d'ERC, Junts per Reus, Ara reus i Ciutadans), sis abstencions (del PSC) i quatre vots favorables (del grup proposant i del regidor no adscrit Raúl Meléndez).

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha matisat que "les APEU són una eina que, ben utilitzada, pot tenir un bon efecte" i ha acusat els cupaires de "posar la bena abans de la ferida", ja que encara no s'ha presentat ni s'ha aprovat cap projecte relatiu a la implementació de les APEU. Per part seva, la regidora de Promoció de Ciutat, Monserrat Caelles, ha al·ludit al "gran desconeixement" que, segons ella, hi ha al voltant d'aquesta "forma d'organització dels comerços".

La portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha reiterat la seva negativa a tirar endavant les APEU, perquè poden portar a la gentrificació de la zona.

Polítiques d'habitatgePer altra banda, el ple també ha debatut sobre polítiques d'habitatge públic social a partir de la moció presentada pel PSC. El seu portaveu, Andreu Martín, ha expressat: "Hem d'exigir a l'Ajuntament i a la Generalitat que, davant una realitat, mobilitzin els recursos necessaris". 

Per part de la CUP, Edgar Fernández ha remarcat la necessitat de desplegar polítiques públiques per garantir el dret de l'habitatge a tothom, i ha remarcat que la problemàtica de l'habitatge és "estructural". 

Des del govern reusenc, Teresa Pallarès ha assegurat que "tots tenim clara la obligació de garantir el dret a l'habitatge" i que el consistori ja està treballant "de la mà de l'Agència de l'Habitatge". A més a més, s'ha mostrat "oberta" a possibles propostes. 

La moció ha prosperat en part. De fet, la votació s'ha fet per separat. D'aquesta manera, no han tirat endavant els punts d'acord 1, 2 i 3 del text (que, entre altres, instaven l'Ajuntament a fer un conveni amb l'Agència catalana de l'Habitatge en sis mesos per fer inspeccions "exhaustives" dels pisos d'aquesta), però sí la resta. En essència, els socialistes han aconseguit prou suports al ple per tal que les entitats veïnals realitzin un "intercanvi d’informació fluid i útil" amb l’Ajuntament sobre la matèria; que la Generalitat de Catalunya i el consistori s’acullin als diversos programes dels fons europeus en matèria d’habitatge; que en el pressupost de la Generalitat de 2002 hi hagi una partida per desenvolupar l’actuació prevista d'habitatge social al barri del Carme; i que ambdues administracions treballin per "incrementar i potenciar" les vies de comunicació de les ajudes dels diferents organismes amb la ciutadania.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: