1 de 10
LABORAL

Programa d’orientació i formació per a persones en ERTO al Mas Carandell

Pot oferir assessorament a més de 125 persones, fins al setembre de 2022

Una imatge d'arxiu del Mas Carandell, de Reus | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 22 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per tal de "donar suport i acompanyar" a les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) el Mas Carandell de Reus ha iniciat el Programa Mixt d’Orientació i Formació, un nou servei que fins el 30 de setembre del 2022, "pot oferir orientació laboral a més de 125 persones", segons fonts municipals han precisat aquest divendres.

L’objectiu és "acompanyar en el procés de reorientació professional i qualificació", s'ha apuntat. Tot i que el Programa Mixt està pensat i s’adreça prioritàriament a persones treballadores que han estat o estan en ERTO, també hi poden accedir autònoms i persones en actiu, i fins i tot hi haurà un 30% de places disponibles per a persones en situació d’atur.

El regidor d’Empresa i ocupació, Carles Prats, ha explicat que aquesta actuació "vol donar resposta a un col·lectiu molt colpit per la pandèmia i també facilitaria la reconversió professionals dels sectors més afectats cap a d’altres emergents o en transformació".

Pel que fa a l’orientació, les persones seran ateses individualment i se’ls farà un acompanyament "personalitzat i adaptat a la situació concreta" en la qual es trobin.

Els horaris per fer les sessions individuals s’adaptaran a les necessitats de les persones participants, dins la franja de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia, i les tardes de dilluns i dimarts de 3 a 5. Les persones que rebin com a mínim una sessió d’orientació professional, podran accedir, opcionalment, a formació. En aquest sentit, s’han dissenyat dos cursos: un de Competències digitals bàsiques, de 30 hores, i un d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, de 430 hores, que és un certificat de professional de nivell 1 de la família professional d’Administració i gestió. Els cursos disposen de 15 places cadascun, està previst que comencin el primer trimestre del 2022 i s’impartiran presencialment en horari de 9 del matí a 2 del migdia. 
 

Cartell de la iniciativa Foto: Reus.cat 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: