CAMBRA DE COMERÇ

«La Formació Professional només serà un èxit si permet arrelar els joves al territori»

El director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, Ángel L. Miguel, convidat al cicle Vermuts Cambra

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 de novembre de 2021 a les 16:39 |
Una imatge de la sessió amb Miguel | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle Vermuts Cambra que organitza la Cambra de Comerç de Reus amb el patrocini de Vermuts Miró dins dels actes del 135è aniversari de la corporació ha comptat aquest dijous amb la presència del director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, Ángel L. Miguel.

En la seva intervenció, Miguel ha posat en valor el suport de les Cambres de Comerç de tot el país a la potenciació de la Formació Professional des del primer moment i ha dit que “cal continuar treballant en aquesta línia per millor els resultats de la FP per esdevenir una eina que en pugui treure profit les empreses i també les institucions i organismes de cada territori”. Á

Davant d’un auditori format per bona part dels responsables de la comunitat educativa de secundària de les comarques de la Cambra de Comerç de Reus i amb una àmplia representació d’empreses de la demarcació, ha fet un dibuix de l’actual sistema educatiu pel que fa a la formació professional. Ha incidit en la importància de dotar als alumnes de competències professionals, però al mateix temps seguint-los formant com a persones. Així, ha dit que actualment s’estan oferint els cicles formatius de grau mitjà, els cicles superiors pels estudiants procedents del batxillerat i cursos d’especialització més específics i de curta durada però amb un gran futur, com ara els cursos de ciberseguretat.

Per la gran tipologia existent entre l’alumnat, Miguel ha assegurat que el futur de l’FP passa per ser “única, integrada i, tant de bo, conjunta. Aquest és el repte pel qual estem treballant” i ha dit que cal partir de la premissa que “les persones necessitarem formar-nos durant tota la vida, les ocupades i també les que no tenen ara mateix feina”.

Miguel ha afegit que l’FP només serà un èxit si permet arrelar les persones al territori a partir dels perfils professionals que es generaran a cada territori. “Cal fer el mapa de les ofertes i les demandes del futur de cada territori per adequar els estudis que s’ofereixen”, ha dit, tot i reconèixer les dificultats que existeixen per casar la voluntat dels pares i dels alumnes a les necessitats del sistema laboral. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: