CINEMA

El Centre de Lectura se suma, altre cop, a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Amb dues projeccions

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2021 a les 17:34 |
Detall del cartell de la mostra | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre de Lectura de Reus s’ha adherit, un any més, a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que enguany arriba a la 18a edició. És un esdeveniment cinematogràfic anual, organitzat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, que "fa valer la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fa visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribueix a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social", segons l'organització.

El Centre de Lectura projectarà dos títols de la mostra. Divendres 19 de novembre el títol que es veurà serà La sel de la Terrede Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado. Presentarà l’acte Narcís de Batlle, pastor de l’església evangèlica del Salvador de Reus. Des de fa 40 anys, el fotògraf Sebastião Salgado recorre els continents per captar els canvis de la humanitat. Ha estat testimoni de grans esdeveniments que han marcat la història recent. Aquest documental de Wim Wenders i Juliano Ribeiro sobre el fotògraf presenta diferents situacions que manifesten la col·lisió humana i social actual. No es tracta només de mostrar paisatges espectaculars i fauna i flora exòtiques com a homenatge a la bellesa del planeta, sinó que també és una reflexió sobre les desigualtats i els interrogants que ens plantegem com a raça humana.
 

Dijous 25 de novembre serà el torn de Los Rodríguez y el más allá, de Paco Arango. La presentació, aquest cop, anirà a càrrec de Joaquim Besora, membre de la secció de Ciències Socials, Polítiques i Econòmiques del Centre de Lectura.

Els Rodríguez són una família com qualsevol altra o, si més no, és el que ells pensaven. Tot canvia quan descobreixen que l’avi difunt era, en realitat, d’un altre planeta. El net obre al traster de la casa familiar una porta còsmica per on accedeix al més enllà. A partir d’aquí, el caos s’apodera de la família, que ha d’aprendre a controlar els súperpoders que ha rebut. La història destaca la importància de la família i, de fet, és un film per veure en família.
 

Les dues projeccions començaran a les 6 de la tarda a la sala Emili Argilaga. L’entrada és lliure.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: