1 de 10
OBRES I MILLORES

El futur eix central de Reus: els detalls de la reurbanització

L'aposta del consistori passa per donar prioritat als veïns, i "integrar el verd com a infraestructura ecològica bàsica"

Pellicer i Bersategui han detallat el calendari previst de la reurbanització | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2021 a les 11:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El batlle, Carles Pellicer, i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, han explicat aquest dimecres que s'està licitant el contracte per a la redacció del projecte i la direcció d'obra de la reurbanització de l'anomenat eix central del terme, és a dir, la plaça del Víctor, el carrer Ample, la plaça del pintor Fortuny i l'entorn. Tot plegat, per iniciar les obres, si no hi ha cap demora, el setembre de 2022. 


Des del consistori s'ha exposat que els projectes executius que ara s’encarreguen s’hauran de basar en l’avantprojecte de la reurbanització, redactat per Batlle i Roig, Arquitectura; i que hauran de tenir en compte el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic i Natural de la ciutat "per fer valer els elements catalogats, i altres elements d'interès".

Priorat dels vianantsEn el seu conjunt, els projectes han de resoldre la "pacificació de la mobilitat; donar prioritat de pas als vianants; la creació d’espais de passeig, d’estada, de relació i descans; construir un eix cívic que doni continuïtat a l’eix central de la ciutat; millorar la connectivitat entre l'estació de tren i el centre; i integrar el verd com a infraestructura ecològica bàsica", segons han precisat des de l'Ajuntament de Reus.
 

Imatge de l'àrea on s'ha de fer la intervenció urbanística Foto: Reus.catEntre altres qüestions, els projectes "incorporaran mesures per garantir l’accessibilitat universal; criteris de sostenibilitat per reduir el consum energètic; millores en la seguretat; cobertura de wifi públic; isensors de qualitat de l’aire".

Per cadascun dels tres àmbits d’actuació, els projectes executius s’han de fixar una sèrie d'objectius. A la plaça del Víctor i l'entorn, "és el d'aconseguir en canvi en la mobilitat del context per reduir el trànsit de la plaça, contribuint a la pacificació del carrer Ample; ha de ser, doncs, un element connector des de la plaça el nou centre cívic Gregal; ha de prioritzar l’accés i mobilitat per als vianants; ha de garantir la creació de plataformes úniques; ha de suposar u increment de la vegetació; ha d'apostar per la integració de l’arbrat existent i vegetació a nivell de terra, així com per la creació de punts de descans i lleure", s'ha apuntat.
 

Una imatge simulada del carrer Ample, amb la plaça del Víctor Foto: Reus.cat


En el cas de la plaça del pintor Fortuny i l'entorn, l'objectiu és "assolir un canvi en la mobilitat del context per reduir el trànsit, esdevenir una via de continuïtat de l’eix nord-sud, des del passeig de Mata fins la plaça del Mercadal i al carrer Major; ha de suposar una millora de la relació amb la plaça de la Llibertat; la creació de plataformes úniques; l'increment de la vegetació, la integració de l’arbrat existent i vegetació a nivell de terra, i la creació de punts de descans i lleure", han manifestat fonts del consistori.

Finalment, pel que fa al carrer Ample, l'objectiu és el de "contribuir a la pacificació, tot donant continuïtat a l'eix cívic del carrer de Llovera. A banda, es busca el canvi en la mobilitat del context per reduir el trànsit del carrer". De fet, es vol "repensar el paper de la mobilitat vehicular; la inversió de la prioritat vianant-cotxe mitjançant plataforma única; la reducció de l'estacionament en superfície; l'ncrement de la vegetació; i la integració de l’arbrat existent i de la vegetació a nivell de terra". 
 

Simulació de l'estat del carrer Ample, després de la intervenció Foto: Reus.cat 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: