OBRES I MILLORES

Les obres de la plaça del Víctor i l'entorn començaran el setembre de 2022

S'ha tret a licitació la redacció del projecte executiu i la direcció d’obra

Pellicer i Berasategui mostren les simulacions de l'estat de la plaça del Víctor després de les obres | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2021 a les 11:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han anunciat aquest dimecres els propers passos del projecte de reurbanització de l’anoment eix central de la ciutat.

Contracte de 135.000 eurosS'ha publicat ja al perfil del contractant la licitació del contracte per a la redacció del projecte executiu i la direcció d’obra de la reurbanització del carrer Ample, la plaça del Víctor i la plaça del pintor Fortuny.

El contracte, que té un pressupost de 135.000 euros, es licita com un projecte, però dividit en tres àmbits "per facilitar que l’execució de les obres es pugui fer en tres temps, de manera independent", segons han detallat fonts municipals. Això és, que en dos mesos a comptar des de la data de formalització del contracte, l’adjudicatari haurà de presentar el projecte de l’àmbit de la plaça del Víctor; i en 10, els projectes de la plaça del Pintor Fortuny, i del carrer Ample.

El contracte també inclou de manera integrada la direcció d’obres "per garantir la coherència i la qualitat de tot el conjunt", han indicat Pellicer i Berasategui. Tan bon punt es disposi del projecte executiu, l’Ajuntament té previst treure a licitació el contracte d’execució de les obres de l’àmbit de la plaça del Víctor, amb la previsió de poder iniciar la reurbanització el setembre de 2022.

El pla d’inversions 2022, segons s'ha apuntat des del consistori reusenc, ja reserva una partida de 668.000 euros per a l’execució de les obres. Pellicer ha afirmat que "tenim l'avantprojecte, i l’any que ve tindrem projectes executius i iniciarem les obres. Complim amb els compromisos i avancem; complim amb el PAM, avancem en el desplegament del Pla d’Inversions, en el desenvolupament de l’eix central, i en fer una ciutat més amable i més sostenible per transformar Reus i per projectar la ciutat cap al futur", ha argumentat el batlle.

Al seu torn, Berasategui ha afegit que "els projectes executius que encarreguem han d'aportar les solucions de futur que ens demanda la ciutadania, solucions de futur per transformar la ciutat, i, en definitiva, solucions per construir entorns més amables, més segurs, més saludables i més sostenibles".

Els projectes executius que ara s’encarreguen s’hauran de basar en l’avantprojecte de la reurbanització, redactat per Batlle i Roig, Arquitectura; i haurà de tenir en compte el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic i Natural de la ciutat de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: