MÓN EMPRESARIAL

La UE finança al Morell una planta que convertirà residus sòlids urbans no reciclables en metanol

El projecte forma part d'un paquet de set que es faran arreu d'Europa per "descarbonitzar" l'economia

per Redacció, Tarragona | 16 de novembre de 2021 a les 20:23 |
La UE finançarà el projecte. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Unió Europea finançarà al Morell una planta de tractament de residus sòlids urbans no reciclables per convertir-los en metanol, un combustible químic bàsic fonamental i amb baixes emissions de carboni, segons una nota de la Delegació de Barcelona de la Comissió Europea.

La planta tarragonina forma part d'un paquet de set iniciatives "innovadores" que es faran arreu d'Europa per "descarbonitzar" l'economia. La UE preveu invertir 1.100 milions d'euros a càrrec del Fons d'Innovació en els set projectes, destinats a comercialitzar tecnologies capdavanteres en sectors intensius en energia i els sectors de l'hidrogen, de la captura, ús i emmagatzematge de diòxid de carboni, i de les energies renovables.

Els set projectes, que es duran a terme a Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Noruega, el Països Baixos i Suècia, van ser seleccionats per obtenir finançament dins la primera convocatòria del Fons d'Innovació per a projectes a gran escala, és a dir, amb costos de capital totals superiors a 7,5 milions d'euros.

Els van avaluar experts independents que en van examinar la capacitat de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en comparació amb les tecnologies convencionals i la capacitat d'innovar més enllà de la tecnologia actual, a més de comprovar que estiguessin prou avançats com per permetre'n la posada en pràctica ràpidament. Altres criteris de selecció van ser el potencial d'escalabilitat i la rendibilitat dels projectes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: