1 de 10
FESTIVALS

El festival Cultura Verda «interpel·la l'art contemporani i el medi ambient»

Té lloc a Tarragona

Cartell de l'activitat | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El festival Cultura Verda, "el primer que interpel·la l'art contemporani i el medi ambient", segons els seus organitzadors, prepara noves accions a Tarragona després de l'estrena del passat mes de maig al Teatre Magatzem.

En aquesta ocasió, se centrarà sobretot en "les fronteres difoses entre la transformació i la conservació", de la mà dels artistes visuals Marc Sellarés i Jorge Conde. Tots dos coincideixen "en la contundència de les seves múltiples intervencions artístiques arreu del món", s'ha explicat en un comunicat.

Els dies 18 i 19 de novembre, el Mèdol Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, a la Casa Canals, serà l’espai central de Cultura Verda, tot i que la plataforma Tarragona Cultura Digital (TCD) difondrà més propostes.

La programacióDijous 18, a les 7 de la tarda, es presentarà el vídeo Pacte amb la natura de l'escultor Rufino Mesa i Art i Natura. La coherència com a filosofia de vida, de l'artista Sergi Quiñonero. Són produccions de TCD i el canal ITGN.

Divendres 19, a partir de dos quarts de 7 de la tarda, els artistes visuals Marc Sellarés i Jorge Conde compartiran experiències sobre" com aborden l'art com a denúncia social i eina de conservació". Els acompanyarà l’acció performativa Ioga per animals, a càrrec de Santo i Maria Cuellar.

Com acció complementària, el dimecres 17 de novembre, se celebrarà la taula rodona Esas ruinas (que no ves) son una promesa, a les instal·lacions Ràdio Ciutat de Tarragona. De manera no presencial i "amb voluntat transmèdia, reflexionarà sobre conservar i avançar en paisatge urbà", s'ha subratllat des de l'organització. També hi participaran els arquitectes i investigadors Carlos Gozalvo i Juan Fernando Ródenas. 
Participació