FIRES I MOSTRES

Més de 21.000 persones passen per la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana

Se serveixen 600 berenars, la tarda de divendres, i uns 3.000 esmorzars, el dissabte

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 16:19 |
Una imatge de la fira, el dissabte, a la Llibertat | Reus.cat
La Fira de l’Oli nou DOP Siurana va tancar la seva 24a edició, el passat dissabte a Reus, amb un increment del públic assistent respecte a l’edició del 2019, any en que es va realitzar l’última fira a la plaça de la Llibertat de la capital del Baix Camp. Si l’any 2019 es van comptabilitzar 18.756 visitants, aquest any se n'han comptat 21.082, per la qual cosa la valoració "és molt positiva", segons s'ha indicat per part de l'organització, aquesta tarda de dilluns.



La fira va comptar amb la presència del cuiner i director gastronòmic del CIB Pep Nogué, reconegut com Entenedor de l’Any pel Consell Regulador de la DOP i la periodista Montse Llussà, escollida padrina de la collita d’oliva d’enguany i l’encarregada de realitzar el dissabte a la tarda el sorteig de la iniciativa El teu pes en oli.

El divendres a la tarda es van servir els 600 berenars de pa amb xocolata previstos per aquella tarda i el dissabte al matí es van servir també les 3.000 racions d’esmorzars degustació d’oli nou que s’havien preparar per l’ocasió. Tots els tallers i activitats organitzats en el marc de la fira es van omplir, "comptant amb una gran participació", s'ha apuntat. Quant als productors i elaboradors d’oli, i a falta de confirmar la quantitat exacta d’oli venut durant els dies de la Fira, des del Consell Regulador de la DOP Siurana "es fa també una valoració molt positiva ja que es van superar les previsions de venda inicials", s'ha avançat.

Si parlem del perfil dels visitants, segons les enquestes realitzades a la fira, un 64% dels enquestats eren de Reus, i la resta procedien de fora de la ciutat (un 5% més que en la darrera fira). Una altra dada és que un 69% ja havien visitat aquesta fira en altres edicions i tornaven aquest any per comprar l’oli nou. Els productors, al seu torn, van constatar l’augment d’un públic mes jove entre els compradors d’oli, "un segment que cada any demostra tenir més interès per l’oli DOP Siurana com a productre gastronòmic de qualitat".

Quant a la iniciativa de cap de setmana als hotels de Reus que es realitzava un any més amb motiu de la Fira de l’Oli, els establiments participants també han confirmat la reserva de clients que es van acollir a l’oferta principal, procedents principalment de la demarcació de Barcelona. 
Participació