Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aplicació col·laborativa
NasApp, impulsada per la Unitat de Tecnologia Química del centre tecnològic Eurecat, té una eina per generar
mapes de males olors per combatre i preveure episodis de contaminació en forma de pudors.
En tot cas, els responsables de l'aplicació Nasapp apunten que aquesta
no es pot tenir com a referència estadística de les ciutats on es detectin pitjors olors, ja que el seu mapa només reflecteix els indrets on s'està utilitzant l'aplicació en qüestió.
La plataforma connecta percepcions empíriques d'olors amb un sistema d'avisos en temps real d'episodis no desitjats a zones habitades. Segons les dades de NasApp, que encara només té dades de menys d'una desena part dels municipis catalans, s'han detectat
nivells alts de pudor a Reus i Vilanova i la Geltrú.
També s'ha detectat
contaminació odorífera "molt forta" a Granollers, Mollet del Vallès, Salou, Constantí, Tarragona, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet i Alcover. En la categoria "forta" trobem municipis com ara l'Hospitalet de Llobregat, Rubí, Abrera o Vallromanes.
S'ha detectat un nivell mitjà de pudor a Olesa de Montserrat, Les Roquetes del Garraf, Llerona i Canovelles. Per últim, en el nivell feble apareixen el Prat de Llobregat i en el molt feble, Girona i Sitges.
Pel que fa a les grans ciutats, a Barcelona algunes zones de l'Eixample se situen en un nivell mitjà de contaminació per mala olor. Les dades, que s'obtenen per part d'ajuntaments i de ciutadans informadors, no identifiquen quins són els municipis amb més contaminació per olor perquè encara no hi ha informació de prou localitats.
Altres notícies que et poden interessar