TRÀNSIT

Campanya de la Urbana contra les infraccions de trànsit

Els agents vigilaran, tota la setmana, els conductors que usen el mòbil o que se saltin els semàfors en vermell

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 13:04 |
Un agent del cos, a l'avinguda de Falset, en una imatge d'arxiu | Guàrdia Urbana de Reus
La Guàrdia Urbana de Reus portarà a terme, entre aquest dilluns i el diumenge 21 de novembre, una campanya intensiva de control i vigilància de la seguretat del trànsit, en col·laboració amb el Servei Català del Trànsit i coordinada en tot l'àmbit català.

La campanya se centra en dues tipologies d'infraccions: les distraccions dels conductors al volant per l'ús de telèfons mòbils, i l'incompliment d'aturar-se amb els senyals vermells dels semàfors. El cos municipal de policia ha planificat una quinzena de controls diaris en diferents punts de la ciutat, amb l'objectiu d'identificar els conductors i recordar a la ciutadania el perill que comporta no mantenir l'atenció permanent durant la condució, l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix o la falta de respecte als senyals de trànsit.

La utilització de dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix augmenta de manera significativa (entre tres i quatre vegades) el risc de col·lisió o accident. Aquestes infraccions se sancionen amb una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts al carnet de conduir (la utilització del mòbil) i 4 punts (no respectar un semàfor en vermell).
Participació