SOCIETAT

Un projecte vol promoure les extraescolars entre els infants en situació de vulnerabilitat al Priorat

Fruit d'una col·laboració entre el Consell Comarcal i CaixaBank, se subvencionarà una part de les activitats

Imatge d'arxiu | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport al Consell Comarcal del Priorat per fomentar la participació en activitats extraescolars d'infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, que té com a principal objectiu afavorir la seva integració social. El projecte que s'impulsa (redactat per l'Àrea Bàsica de Serveis Socials del Priorat) parteix del fet que a la comarca "hi ha un col·lectiu d'infants i joves que durant el seu temps lliure no realitza cap activitat extraescolar", i que "pertanyen a famílies amb les quals ja s'intervé des del Servei d'Intervenció Socioeducativa i des de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Priorat", segons la organització. 

Aquest fet, sovint, "crea una desigualtat entre els infants i joves d'un mateix municipi, ja que els municipis del Priorat tenen poca població infantil i, això ocasiona que es trobin amb poques oportunitats per relacionar-se amb el grup d'iguals". En conseqüència, el projecte busca afavorir "la participació en activitats extraescolars dels infants i joves dels municipis de la comarca que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica durant el curs 2021-2022".

Entre els objectius que es persegueixen hi ha: afavorir la integració social, promoure la interrelació i socialització entre infants i joves dels diferents municipis, garantir la igualtat d'oportunitats entre la població infantil, implicar els progenitors en la participació dels seus fills i filles en les activitats extraescolars, i potenciar les entitats del territori com a vertebradores de la participació ciutadana i integració de tots els individus.

Els beneficiaris potencials d'aquest programa són aquells infants i joves de 3 a 18 anys que resideixin a la comarca del Priorat, que cursin estudis als centres educatius de la comarca i que estiguin empadronats a la comarca. Pel que fa al seu entorn, han de pertànyer a famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat sòcio-econòmica i, que obtinguin un informe vinculant favorable per part de l'Equip Bàsic de Serveis Socials del Consell.

L'acord preveu que sigui subvencionable una part de les activitats extraescolars organitzades pels centres escolars, les AMPA dels centres escolars, o per altres entitats de municipis del Priorat, atenent les bases de la subvenció. L'alumnat beneficiari només podrà rebre un ajut per a la realització d'una activitat extraescolar.

En paraules del president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, "des del Consell Comarcal volem impulsar projectes en lluita contra l'exclusió social i a favor dels col·lectius més vulnerables, i seguirem fent aquesta feina, en la mesura dels recursos que tinguem, perquè per nosaltres és una prioritat absoluta". Per part seva, la directora de banca d'institucions de CaixaBank a Tarragona,  Montserrat Mallafré, ha destacat "la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: