MOBILITAT

Tarragona redueix la tarifa dels primers 30 minuts de la zona blava fins als vint cèntims

L'Ajuntament penalitza les estades llargues per afavorir la rotació dels vehicles

El dilluns 15 de novembre entren en vigor les noves mesures que regulen les zones blaves, verdes i taronges | Ajuntament de Tarragona
per Reusdigital.cat, 14 de novembre de 2021 a les 08:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Tarragona redueix la tarifa de la primera mitja hora d'aparcament a la zona blava de la ciutat. Fins ara el cost pels primers 30 minuts era de 0,75 cèntims d'euro i, ara, costarà 0,20. Pel que fa al preu per una hora es manté a 1,15 euros, mentre que la tarifa per a dues hores puja de tres a quatre euros. D'aquesta manera, el consistori rebaixa les quotes de les estades curtes en superfície i penalitza les estades llargues per afavorir-ne la rotació. Les noves condicions d'estacionament entren en vigor el pròxim dilluns. En el cas de la zona verda de residents i la zona taronja es mantenen les tarifes.

"Recentment hem establert el preu màxim diari dels aparcaments tancats municipals en 4,5 euros. Hem realitzat un gran esforç per rebaixar aquest preu amb la idea que els vehicles que necessitin estar estacionats durant més de dues hores ho facin fora de la via pública i es reservin, d'aquesta manera, les zones regulades per fer gestions de curta durada", ha explicat el vicepresident d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Jordi Fortuny. "Creiem que, d'aquesta manera, contribuïm a un ús més sostenible i responsable de l'espai, i enfoquem la mobilitat ciutadana posant el centre d'atenció en les persones, i no en els vehicles", ha afegit.

Més mesures adoptades

Pel que fa a la zona verda de residents i la zona taronja es mantenen les tarifes. Tot i que les persones en qualitat de residents hauran de pagar una quota de quinze euros per donar-se d'alta o per canviar els requisits que li atorguen la condició de resident. També en aquestes zones s'amplien els dies de pagament, que ara seran de dilluns a dissabte, quedant exempt els diumenges. També es mantenen les modalitats de pagament diari, trimestral i anual pels residents.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: