1 de 10
CINEMA DOCUMENTAL

«Radiograph of a family», la gran guanyadora del Memorimage 2021

El film de Firouzeh Khosrovani obté el Premi Ciutat de Reus, el del públic i el Cinema-Rescat

Un fotograma de la pel·lícula | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 12 de novembre de 2021 a les 21:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pel·lícula Radiograph of a family ha estat guanyadora del premi Ciutat de Reus, el premi del públic i el Premi Cinema-Rescat, aquest darrer ex-aequo juntament amb L’home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa al 16è Festival internacional de cinema de Reus, el Memorimage 2021.

El públic del festival també ha decidit amb el seus vots que Padrí. Imatges del record, de Júlia Künhe, s’emporti el premi de la secció MemoriReus. Els joves espectadors del MemoriJove també han atorgat el premi corresponent amb els seus vots a Com jo vulgui

Els premis s'han lliurat aquest vespre de divendres, en una cerimònia de cloenda al Teatre Bartrina, presentada per Montse Llusà. Radiograph of a family, de Firouzeh Khosrovani, ha guanyat el Premi Ciutat de Reus i també ha estat guanyadora del premi doble el jurat Cinema-Rescat. El jurat de la secció oficial, que conformen Belén Macías, Sílvia García i David Fernández, han destacat la "capacitat de la directora de construir tot un relat a traves de les imatges d’arxiu, destacant la seva forma i narrativa, així com l’evolució dels personatges i els espais".

El jurat ha volgut valorar com l'obra explica "amb gran qualitat cinematogràfica, una relació familiar complexa i una situació social que la condiciona", s'ha apuntat. El documental també s’ha endut, gràcies al vot dels espectadors, el Premi del Públic.

A banda, el premi doble atorgat pel jurat del Premi Cinema-Rescat ha estat també per L’home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa, de Joan Celdran i Àngel Leiro. La pel·lícula fa una retrat del cantautor, referent del moviment underground i la contracultura de la Barcelona dels anys 60 i 70. El jurat del Premi Cinema Rescat, format per Jan Baca, Raül Contel, Isaac López i Josep Rota, ha destacat el "repte" que suposa aquesta pel·lícula, que es pot recuperar a la plataforma en línia del Memorimage fins el proper diumenge.

Dins de la secció MemoriReus, el premi per a la millor pel·lícula, patrocinat per Rabassa i dotat amb 300 euros , ha estat per a Padrí. Imatges del record, el viatge de la directora, una noia alemanya, a la recerca de la memòria del seu padrí català.

Els alumnes dels instituts participants al MemoriJove també han decidit amb els seus vots atorgar el Premi MemoriJove a Com jo vulgui, de Samaher Alqadi, veu emergent que explica la revolució de les dones durant la Primavera Àrab. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: