1 de 10
EQUIPAMENTS

Obres de millora al palau d'esports i a la pista d'atletisme de Cambrils

Les actuacions més destacades són la substitució del paviment del pavelló 1, la renovació de la maquinària del gimnàs i el canvi d'enllumenat

Una imatge del pavelló 1 | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de novembre de 2021 a les 16:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils està portant a terme diverses obres de millores al Palau Municipal d'Esports i a la Pista d'Atletisme per un import total de 278.295,58 euros IVA inclòs.

Les actuacions més destacades són la reposició del paviment del pavelló 1, la impermeabilització de la coberta, el canvi d'enllumenat dels dos pavellons, la renovació del parc de màquines isotòniques i de pes lliure del gimnàs del Palau d'Esports i la construcció d'un porxo al gimnàs de la Pista d'Atletisme. Per altra banda, en un segon conjunt de millores, el propi personal de l'àrea està treballant en la substitució de totes les canonades d'aigua calenta sanitària del Palau Municipal d'Esports.

Aquesta setmana s'està realitzant la renovació del paviment sintètic del pavelló 1, que s'havia anat desgastant amb la utilització de la pista. El treballs van a càrrec de l'empresa adjudicatària, Talleres Palautordera, amb un pressupost de 39.511,80 euros (més IVA). L'última renovació es va realitzar el 1996, quan es va substituir l'antic parquet per paviment sintètic. Pel que fa a la coberta del pavelló 1, properament es portarà a terme la impermeabilització per solucionar els problemes de goteres. Es tracta d'una reparació de 800 m2 de la coberta, amb pressupost de 17.385,00 euros, que inclou netejar la meitat de la superfície amb hidronetejadora, massillar orificis i imperfeccions, i col·locar diverses capes de revestiment i una malla de fibra de vidre.

Una altra millora prevista al pavelló 1 serà la instal·lació d'unes cortines separadores motoritzades amb un pressupost de 14.891,60 euros (més IVA). Les cortines actuals es pleguen manualment i de forma vertical afectant la seguretat dels esportistes. En canvi, les noves cortines de plegat mecànic i horitzontal permetran deixar l'espai esportiu lliure d'elements. D'altra banda, la regidoria d'Esports destinarà 39.995,90 euros (més IVA) a canviar els llums dels dos pavellons per uns altres tipus LED per aconseguir un estalvi energètic i millorar l'eficiència de l'equipament esportiu. Cal tenir en compte que l'enllumenat del pavelló 2 és l'originari (instal·lat el 1995) i suposa un consum energètic elevat, mentre que el del pavelló 1 es va substituir el 2009 però registra incidències contínuament.

Finalment, el paquet d'actuacions inclou la construcció d'un porxo per ampliar les activitats esportives (24.494,74 euros més IVA), el canvi de paviment del gimnàs de la Pista d'Atletisme (9.950,55 euros més IVA) i la renovació de la maquinària de la sala de fitness del Palau Municipal d'Esports (86.784,00 euros més IVA). Mentre durin les actuacions de millora als gimnasos del Palau Municipal d'Esports i la Pista d'Atletisme, previstes per aquest novembre, es facilitarà l'intercanvi de gimnàs a les persones usuàries del gimnàs que estigui tancat. La primera actuació, ja adjudicada, serà la renovació del parc de màquines isotòniques i de pes lliure del Palau Municipal d'Esports, per actualitzar l'equipament des d'un punt de vista tècnic, funcional i de disseny.

Les màquines que se substitueixen es van instal·lar l'any 2004, quan es va equipar la sala. Posteriorment, el 2015 es van renovar 12 màquines cardiovasculars. Per altra banda, el porxo per instal·lar màquines i accessoris es construirà al passadís lateral de l'edifici annex al recinte de la Pista d'Atletisme. Aquesta nova construcció, amb una inversió de 24.494,74 euros (més IVA), permetrà donar resposta a la necessitat d'incrementar la pràctica d'activitats esportives en espais ventilats i oberts a l'exterior.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: