1 de 10
EQUIPAMENTS

El parc de Sant Jordi tindrà un laberint com a nou element de joc

Fruit dels Pressupostos participatius, són ja en marxa els treballs de la primera fase

Una imatge de la zona on hi haurà el laberint | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 12 de novembre de 2021 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus ha iniciat les obres per a la instal·lació, al parc de Sant Jordi, del nou element de joc infantil que vol "ser de referència pel conjunt de la ciutat i reforçar el caràcter excepcional del parc com a espai de joc", segons fonts municipals han manifestat aquest divendres.

"Serà un laberint, un element singular, el primer de les seves característiques que hi haurà a Reus", s'ha explicat des del consistori. El nou element de joc, fruit de l’aportació de la ciutadania al Pressupostos Participatius, tambbé el repte de fer "més integrador" l'espai. S’ha dissenyat com un joc inclusiu tant en rang d’edat com en diversitat funcional, segons l'Ajuntament. La proposta va ser presentada als participatius per Alejandro Rebollo Punyed.

El projecte, gestionat per les Brigades Municipals i encarregat a l'equip d'arquitectes Anna Castellà i Alberto Espinosa, es divideix en dues fases. La primera, amb un pressupost de 26.000 euros, respon a la proposta escollida en el marc del Pressupostos Participatius 2019, i inclou la instal·lació del laberint. La segona fase, actualment sense calendari, té un pressupost de 32.000 euros i preveu l’ampliació del joc i actuacions complementàries.

El nou joc s’instal·larà en una àrea d’uns 780m2 situada a l’extrem nord-est del parc de Sant Jordi.

CaracterístiquesEl joc "no només invita a completar el recorregut. Al llarg de l’itinerari, apareixen elements geomètrics singulars que donen caràcter i es converteixen en petites fites que estimulen el repte d’arribar fins a elles i fins al final. El disseny del laberint busca una experiència compartida entre usuaris; i ha de ser atractiu per a totes les edats, inclosos adults i gent gran, que poden ser partícips del repte que genera", s'ha apuntat en un comunicat.
 

La regidora Flores i el regidor Monseny mostren el dibuix del futur laberint Foto: Reus.cat


El pas entre els diferents espais es fa a través de pòrtics de 2,25 metres d’alçada, que permeten als adults participar del joc. Igualment, l’alçada del laberint, d’1,5 metre, "permet un control visual dels adults. El laberint configura una gran espai controlat pels adults i alhora caòtic per als infants. Està dissenyat amb una malla permeable visualment, que permet el control d’ubicació sense alterar el repte del propi joc", s'ha afegit per part de fonts municipals.

És un joc lliure de barreres físiques, ni topogràfiques, ni visuals, "permetent un integració de la gent amb diversitat funcional gaudir-lo en condicions de igualtat i inclusivitat", s'ha assenyalat finalment.

Pla director de jocs infantilsAquesta actuació se suma al desplegament del pla director de millora de jocs infantils que l'Ajuntament també té en marxa. El passat 5 de novembre va publicar al perfil del contractant la licitació dels contractes millores de sis zones de jocs infantils de la ciutat.

Els contractes tenen un pressupost de licitació de 75.000 euros destinats a actuacions en zones de jocs infantils arreu del terme. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: