PATRIMONI

Tres vídeos breus recorren els espais del passeig de la Boca de la Mina

Han estat elaborats per l'Alumnat de la Casa d'Oficis de Mas Carandell

Un fragment del vídeo de la Font del Lleó | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de novembre de 2021 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alumnat de la Casa d'Oficis de Mas Carandell del curs 2019-2020 van acceptar el repte de fer una lectura personal del passeig de la Boca de la Mina a partir dels 11 punts d'interès que s'han definit en el recorregut actual pel passeig. Les animacions van ser realitzades en el marc de l'especialitat de Creació audiovisual, amb el programa Adobe After Effects, sobre diferents moments històrics i espais emblemàtics d'aquesta localització. A cada jove se li va assignar un espai i un moment històric per tal que elaboressin un clip de 2-3 minuts. Aquests clips inclouen imatges cedides pel Centre de la Imatge Mas Iglesias, que van ser seleccionades fruit de la recerca prèvia que van realitzar.

Part del resultat d'aquest treball es pot veure ara en tres vídeos breus que amb la utilització d'imatges d'arxiu i tècniques d'edició digital ens acosten lectures personals sobre la font del Lleó, l'escola Mowgli i la Boca de la Mina. Els tres vídeos es poden veure al blog de la Casa d'Oficis, i també se'n farà difusió a través de les xarxes i del web del passeig de la Boca de la Mina.

En aquest sentit, la proposta neix de la voluntat d'obrir el projecte de Recuperació i millora del passeig de la Boca de la Mina a la participació ciutadana, i de manera especial als i les joves de la ciutat.

La Casa d'Oficis


La Casa d'oficis de Creació i producció audiovisual està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i cofinançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Aquest mes de novembre l'IMFE Mas Carandell ha iniciat la setena edició de la Casa d'Oficis d'aquesta especialitat. Les Cases d'oficis són programes de formació per a l'ocupació, que compten amb un primer semestre d'aprenentatge i una segona part, també de 6 mesos, en què nois i noies tenen un contracte laboral. Per a participar cal tenir de 16 a 29 anys, estar en atur, tenir un nivell d'estudis bàsics, i residir a Reus, als barris del Carme, la Immaculada o Sol i Vista.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: