1 de 10
OCUPACIÓ

Una cinquantena d'aturats podran beneficiar-se dels Plans d'Ocupació Comarcals

Tindran feina mig any, i es prioritzaran les actuacions en els municipis més petits

La presentació dels plans s'ha fet aquest dijous | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 13:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona i els 10 Consells Comarcals de la demarcació tiren endavant un nou acord per millorar entorns naturals i urbans i fomentar l'ocupació al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. Es tracta dels Plans d'Ocupació Comarcals, que proporcionaran feina durant sis mesos a un total de 50 persones. Enguany, com a novetat, es prioritzaran les actuacions en els municipis més petits (de menys de 5.000 habitants). L'acord per als plans d'aquests 2021 s'ha presentat aquest dijous en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona, amb la participació de la presidenta de la institució, Noemí Llauradó; la diputada delegada d'Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, i representants del conjunt dels deu consells comarcals de la demarcació de Tarragona.

La presidenta de la Diputació s'ha referit a les polítiques d'ocupació "com la millor política social" i ha destacat "la importància d'incidir en polítiques encaminades a crear ocupació als nostres municipis. Els plans que avui us presentem s'adiuen a aquest objectiu". De la seva part, els representants dels consells comarcals han expressat la seva visió a través de la intervenció dels presidents dels consells comarcals de la Terra Alta, el Priorat i el Baix Penedès. En aquest sentit, Neus Sanromà, de la Terra Alta, ha agraït "la mirada equitativa, igualitària i transversal en l'aplicació dels plans a totes les comarques"; Xavier Gràcia, del Priorat, ha destacat "la importància dels plans en comarques que, com el Priorat, tenen molts pobles petits i viuen amb preocupació la problemàtica de l'atur", i Joan Sans, del Baix Penedès, ha posat en relleu la necessitat d'ocupació present i futura en matèria d'ocupació entre administracions.

A cadascuna de les comarques, un grup de cinc persones que es trobin en situació d'atur seran seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona per tal de realitzar els projectes de millora dissenyats amb la col·laboració dels consells comarcals. Els projectes, amb una durada de sis mesos, tindran en compte les necessitats dels municipis, sobretot les dels més petits amb una població inferior als 5.000 habitants.

Algunes de les actuacions que es realitzaran arreu de la demarcació seran la neteja i desbrossament de camins per millorar-ne la seguretat i disminuir el risc d'incendis, la reparació de senyals i tanques de seguretat, la millora i manteniment de mobiliari urbà o el condicionament de diferents espais públics, entre altres. La Diputació ha destinat un total de 679.434,24 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2021. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: