1 de 10
SOLIDARITAT

Concert solidari en benefici del Centre Residencial d'Inclusió per a Dones de Càritas

La Coral de la URV actuarà a la Prioral de Sant Pere el dissabte 20 de novembre al vespre

Una imatge de la roda de premsa | Alba Cartanyà
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim dissabte 20 de novembre a les 8 del vespre, la Prioral de Sant Pere de Reus serà l'escenari del concert solidari en benefici del projecte del Centre Residencial d'Inclusió per a Dones que està engegant Càritas Diocesana de Tarragona. L'actuació anirà a càrrec de la Coral de la URV, que interpretarà el Requiem en Re menor de Gabriel Fauré. A través del sistema de taquilla inversa, les persones assistents podran fer un donatiu en sortir del concert.

La iniciativa s'ha donat a conèixer en una roda de premsa, aquest dijous 11 de novembre, protagonitzada pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just; el gerent de Mémora, Javier Ríos; el president de l'Associació de Concerts de Reus, Joan Sas; i el president de Càritas Reus, Miquel M. Aragonès.

Un projecte en fase inicial


El Centre Residencial d'Inclusió per a Dones és un projecte que Càritas tot just està començant, a partir de les necessitats detectades al territori. La idea és construir un espai d'acollida per a dones (i les seves criatures), que ofereixi diferents serveis d'ajuda i empoderament. El president de Càritas, Miquel M. Aragonès, ha assenyalat que encara es troba en una fase "molt inicial".

De moment, s'ha redactat un primer informe sobre la realitat de les dones en situació de vulnerabilitat a Reus i al Camp de Tarragona i, segons Aragonès, les conclusions verifiquen la necessitat d'un centre d'atenció: "Hauria de ser residencial, no només d'emergència, on es vertebrin accions preventives i també d'emancipació personal, amb places personals i familiars". A part d'aquestes característiques, l'estudi realitzat assenyala que hauria de comptar amb personal tècnic, i també obrir la porta a persones de l'entorn.

Aragonès ha avançat que la idea és "que el centre neuràlgic estigui situat a Reus" i, a partir d'aquí, desenvolupar "altres espais satèl·lits per conservar l'arrelament al territori de les usuàries". Aragonès ha assegurat que "no existeix cap projecte semblant per la zona", però sí en indrets com Barcelona i altres llocs de l'Estat Espanyol, i que aquestes experiències poden servir "com a mirall". El president de l'entitat ha lloat "l'acció social" de l'Ajuntament de Reus, i ha reconegut que "com tot, sempre hi ha forats, que una bona complementarietat entre el sector públic i el privat pot omplir".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: