AIGUA

Aigües de Reus recarrega la flota de vehicles amb l’electricitat obtinguda de la depuració d'aigües residuals

L’EDAR produeix cada any al voltant d’un milió de metres cúbics de biogàs, una part dels quals es converteix en energia elèctrica

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 11:57 |
Recàrrega dels vehicles d'Aigües de Reus | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aigües de Reus utilitza l’energia elèctrica que genera a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) per a la recàrrega de la seva flota de vehicles elèctrics, en seguiment dels principis més bàsics de l’economia circular.

La recàrrega dels cotxes elèctrics és possible gràcies a l’energia que resulta de l’aprofitament del biogàs que s’obté dels residus orgànics que, mitjançant el procés de depuració, s’han aconseguit aïllar de l’aigua bruta que arriba a l’estació depuradora a través de la xarxa de clavegueram.

L’EDAR de Reus produeix cada any al voltant d’un milió de metres cúbics de biogàs, una part dels quals es converteix en energia elèctrica i permet l’obtenció de 750.000 Kwh (Kilowats hora) anuals. Fins al dia d’avui, la major part del biogàs es destina al que es coneix com a trigeneració, un procediment "poc implantat" a la demarcació mitjançant el qual s'obtenen simultàniament energia elèctrica, energia tèrmica i refrigeració, segons han assenyalat fonts municipals, aquest dijous.

Creixement de la flotaAquests usos del biogàs ara s’han ampliat amb el creixement progressiu de la flota de vehicles elèctrics, atès que una part de l’electricitat generada a l’EDAR ja s’utilitza per a la seva recàrrega.

Recentment han estat set els vehicles elèctrics que s’hi han incorporat, i ben aviat es preveu iniciar la licitació d’un altre paquet de vuit vehicles elèctrics, amb la qual cosa Aigües de Reus preveu que, a final d’aquest any, tots els vehicles electrificables de l’empresa municipal (els que tenen alternativa real de mercat) siguin el 70% del total.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: