1 de 10
OBRES I MILLORES

L’Ajuntament i la Generalitat construiran la nova via per a vianants i ciclistes que connectarà amb la urbanització Blancafort

El vial tindrà 600 metres de longitud

Projecte del carril bici a la urbanització Blancafort | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 18:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, han presentat aquest dimecres, el projecte per a la construcció d’una via per a ciclistes i vianants, paral·lela a la TV-3141 (carretera de la Misericòrdia) entre la rotonda de la variant de la T-11 i la urbanització de Blancafort. Aquesta actuació té com a objectiu facilitar la mobilitat activa en condicions adequades de seguretat, tant en els desplaçaments quotidians com turístics i d’oci. L’obra tindrà un pressupost previst d’1,2 MEUR i s’executarà mitjançant un conveni de col·laboració que estableix que el Departament aportarà el 59% del finançáment i l’Ajuntament, el 41%.

El vial, que tindrà 600 metres de longitud, transcorrerà al llarg del corredor de la carretera TV-3141, des de l’enllaç de la T-11 i la urbanització Blancafort. Aquesta actuació, a més, inclourà la millora del drenatge al costat nord de la carretera TV-3141. L’Ajuntament de Reus ha redactat el projecte constructiu corresponent i el Departament la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori n’impulsarà la programació i execució. En aquest sentit, es preveu licitar les obres aquest any i executar-les l’any que ve.

Un cop construït el nou vial, l’administració municipal n’assumirà la titularitat. En paral·lel, l’Ajuntament es compromet a impulsar davant el Ministeri de Foment les actuacions necessàries per a l’adequació de la via per vianants i ciclistes al pas per l’enllaç de la T-11, de manera que quedi garantida la continuïtat de la nova via fins al centre de Reus, per la via ja existent de l’altre costat de la T-11.

D'altra banda, la Generalitat té redactat el projecte per a donar continuïtat a aquest nou vial fins a la urbanització d’Aigüesverds i en licitarà pròximament les obres, amb un pressupost d’1,9 MEUR. I, en paral·lel, ha impulsat dues actuacions per a donar continuïtat a la via ciclista des de Reus fins als municipis de Cambrils i Salou, que discorreran paral·lels a les carreteres TV-3141 i C-14, respectivament. La inversió total prevista per aquestes dues actuacions és de 5,7 milions d'euros, que es finançaran mitjançant fons europeus.

A la presentació també hi han assistit Teresa Pallarès, delegada del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona; Trini Castro, directora dels Serveis Territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Tarragona; Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, i representants de l’associació de veïns Blancafort i del Club Tennis Monterols.
 

secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, amb l'alcalde i regidors de Reus, en la presentació del nou vial per ciclistes i vianants Foto: ACN 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: