1 de 10
MEDI AMBIENT

«Cal més informació i més pedagogia» a la ciutadania sobre la qualitat de l'aire

Amb tot, els alcaldes del Morell, Constantí i la Canonja es mostren "satisfets" amb els paràmetres actuals

Una imatge de la jornada tènica de l'Observatori | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 11:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Segona Jornada Tècnica que promou l'Observatori de la Qualitat de l'Aire i que està dedicada a Municipis i Qualitat de l'Aire, ha aplegat els alcaldes del Morell, Constantí i la Canonja que han coincidit en la necessitat de tenir més informació sobre la qualitat de l'aire i de fer més pedagogia entre la ciutadania sobre aquests temes però, alhora, s'han mostrat satisfets pels actuals nivells de Qualitat de l'Aire i per les diferents experiències que s'impulsen al territori.

La jornada ha presentat l'experiència de l'Institut Ecocitoyen pour la Connaissance des Pollutions de Marsella com un exemple de la col·laboració publicoprivada en la gestió de la qualitat de l'aire entre altres vectors ambientals. L'Objectiu de l'observatori és donar a conèixer també aquelles experiències internacionals que poden aportar valor al Camp de Tarragona, identificant elements comuns, bones pràctiques i singularitats de cadascuna d'elles, com ho és, en el cas de l'Observatori, la seva naturalesa privada amb participació de la resta d'agents públics i socials del territori, que el fa únic a Europa.

Ha inaugurat la jornada Javier Sancho, director del complex Industrial de Repsol a Tarragona que ha mostrat la "satisfacció" de l'empresa per haver impulsat el projecte de l'Observatori, destacant el seu caràcter "cada vegada més participatiu i que té l'objectiu de millora contínua que es materialitza, per exemple, en l'impuls d'un nou treball pilot de l'Observatori per a l'avaluació de puntes episòdiques de Compostos Orgànics Volàtils en continu".

En la jornada també han participat la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, que ha destacat la importància de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire "com a eina de coneixement pel territori i com a compromís de les empreses amb la qualitat de vida del Camp de Tarragona i la necessitat d'avançar en la col·laboració publicoprivada en l'àmbit de la gestió de la qualitat de l'aire".

En la seva intervenció de cloenda, Rubèn Folgado, president de l'AEQT, ha remarcat la "importància" que tot el sector químic estigui implicat en l'Observatori i en el fet que "la qualitat de l'aire és un dels eixos essencials del pla estratègic de l'associació que agrupa el sector". Els alcaldes del Morell, Constantí i la Canonja, Eloi Calbet, Òscar Sánchez i Roc Muñoz respectivament, han destacat la "importància" que té la qualitat de l'aire "com a factor de salut pública, de qualitat de vida, però també de desenvolupament sostenible i competitiu per a un territori amb un teixit econòmic divers".

Des d'aquest punt de vista, els alcaldes han emfatitzat la "necessitat" de la millora continua en la gestió i els nivells de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona i han valorat "positivament" les diferents iniciatives que existeixen a la demarcació pel coneixement i la monitorització de la qualitat de l'aire, "destacant especialment la importància del lideratge públic" que s'ha d'exercir des de la Taula de la Qualitat de l'Aire.

Els alcaldes han dit que totes aquestes iniciatives s'han d'adaptar als nous reptes, "especialment a aquells que fan referència als compromisos de canvi climàtic i que encara queda molt camp de millora". Tanmateix, s'han mostrat "satisfets" amb els paràmetres actuals i els nivells de qualitat de l'aire, malgrat que han reclamat "més informació, més pedagogia i més coneixement adreçats als ciutadans".

La Segona Jornada Tècnica de la Qualitat de l'Aire ha estat organitzada per l'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol, l'AEQT i dirigit per l'Institut Cerdà.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: