1 de 10
CINEMA DOCUMENTAL

El Memorimage recorda el «Banquet Gegant» d'Antoni Miralda

Un documental d'Àlvar Calvet recorda la "performance" de l'artista, duta a terme el 1998 a la plaça de la Llibertat de Reus

Un fotograma del documental | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Definit pels seus impulsors com un acte "transversal" que va comptar amb la implicació de col·lectius i entitats de Reus, El banquet gegant, d'Antoni Miralda, va ser una performance que el 1998 va tenir lloc a la nostra ciutat. Hi va prendre part una sèrie d’artistes, i de la documentació videogràfica recollida durant la seva posada en escena arriba ara un documental que pot veure's al Memorimage d'enguany. 

Dirigit per Àlvar CalvetEl banquet gegant d’Antoni Miralda pretén donar "visibilitat i testimoniatge" als fets del 27 de juny de 1998, a la plaça de la Llibertat. S'hi va celebrar una gran trobada per als Gegants de Reus, en la qual s'hi van aplegar moltes de les institucions, entitats i associacions del teixit cultural local. 

Amb la col·laboració de la ciutat de Reus, doncs, l'artista Miralda va idear i prepar un banquet de dimensions "titàniques", amb els Gegants com a comensals. Va ser un projecte col·lectiu, ideat i dissenyat pels participants del taller Food Culture Museum: Reus Paris, Londres, organitzat per QUAM’97, dirigit pel propi Miralda, comissariat per Aureli Ruiz i realitzat al centre cívic del Mas Abelló de Reus, el 1997, amb el patrocini de l’IMAC. 

Les entrevistes que acompanyen el film es van enregistrar entre el desembre de 2020 i el gener de 2021. Tot plegat, per fer valdre la rellevància d'una iniciativa com aquella, fa més de 20 anys, en un exercici que proposa mirar enrere, subratllar la seva magnitud i entendre el seu significat posterior per a l'acció cultural reusenca, però també per destacar el seu llegat. Després de tot, el gran banquet va ser també "tolerància, integració, i respecte a les minories". Hi va haver una preestrena, a Cal Massó, el juny d'enguany. El documental ha estat produït per la Ferida Produccions i Àlvar Calvet, amb el suport de l’institut municipal Reus Cultura i la Diputació.

El passi del documental, en el marc del Memorimage 2021, és aquest dijous 11 de novembre a dos quarts de 7 de la tarda i al Teatre Bartrina de Reus. Val a dir que qui es perdi la projecció pot recuperar la pel·lícula a la plataforma en línia del festival, i de franc. Accediu-hi a través d'aquest enllaç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: