1 de 10
CINEMA DOCUMENTAL

Aquest dimecres, el Memorimage projecta el biopic «El Toubab, confiesan que he vivido»

Fa uns 30 anys que es dedica a la música

Una imatge de l'artista | Memorimage 2021
per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El músic reusenc Jaume Blanc, conegut com El Toubab (home blanc, en algunes llengües de l'Àfrica occidental), fa uns 30 anys que es dedica a la música, una àmplia trajectòria que ha recollit en el documental El Toubab, confiesan que he vivido, que es projecta aquest dimecres, 10 de novembre, al Teatre Bartrina, en el festival Memorimage 2021.

Dirigit per Agnès Olivé, que també fa de guionista amb El Toubab, el film és un relat biogràfic de la seva experiència musical, començada a principis dels 90, quan pertanyia a grups com ara Broad Peak i, posteriorment, a Presidents, Té Verde o La Voz de los Nadie, fins a l'actualitat, en la seva etapa més personal.

L'etapa d'El Toubab comença el 2011, quan decideix desplegar encara més la seva passió pel rock, a més de la seva inquietud d'artista lliure i viatger per conèixer noves cultures i persones i tocar on el deixin. Un viatge pel món i per si mateix amb un equipatge tan lleuger com una guitarra. Amb ella i un bloc de notes per escriure-hi les cançons ja en té prou per moure's i sentir-se còmode. Aquests són els escenaris d'on beu la seva inspiració musical i de les seves lletres i que el documental mostra amb eficàcia.

El film és tot un exercici de franquesa que permet veure també altres aspectes de la seva obra, així com dels seus pensaments i sentiments. Són importants també les confessions i reflexions d'un bon nombre d'amics i companys que apareixen en el film parlant de l'autor i la seva trajectòria, i que contribueixen a conèixer-lo molt més. Hi trobem, entre altres personatges, a Rosendo Mercado, Ramiro Penas, bateria de Leño, Fernando Madina, baixista de Reicidentes o el seu germà Dídac Blanc amb qui ha compartit viatges i la creació de cançons.

El documental El Toubab, confiesan que he vivido és una bona ocasió per aproximar-nos a aquest artista somniador, inquiet i de força talent. Es pot veure a través de la plataforma en línia del festival, clicant en aquest enllaç, fins al 14 de novembre. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: