Aquest article es va publicar originalment el 9 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els pressupostos de la Generalitat del 2022 preveuen invertir 226 milions al Camp de Tarragona. La xifra és molt superior als 48,9 del 2020 (l'últim cop que es van fer uns nous comptes) però està molt condicionada pels
120 milions que l'Incasòl té previst destinar a l'adquisició de terrenys del Centre Recreatiu i Turístic
(CRT) a Vila-seca on s'hauria de construir el complex d'oci i joc de
Hard Rock.
Altres partides destacades són els aproximadament 17,5 milions per al nou edifici de l'hospital Joan XXIII de Tarragona o els
6,3 per a diferents millores i maquinària a l'hospital Sant Joan de Reus. El Govern també preveu invertir 7,5 milions per a la mitigació del risc d'inundació al barri de la Salut de Salou.
Prop de 20 milions per al Baix Camp
El Camp de Tarragona s'endú el 15,1% de les inversions previstes arreu del país. Per comarques, el Tarragonès és la que en surt més ben parada amb 180 milions, 120 dels quals són per als terrenys del CRT. La segueix el
Baix Camp, amb 19,7 milions; l'Alt Camp amb 16,9 milions; el Priorat amb 5,5 milons i la Conca de Barberà, amb quasi 4.
Al Baix Camp, més enllà de la partida per a millores a l'hospital Sant Joan de Reus, també hi haurà 1,5 milions per a un nou laboratori de recerca de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili que s'instal·larà al mateix hospital. A més, la nova escola de Maspujols es finançarà amb 4 milions, als quals s'hi afegiran 1,7 milions més el 2023. També es dedicaran 1,7 milions a l'ampliació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Riudoms.
El nou edifici de l'hospital Joan XXIII de Tarragona rebrà un impuls de 17,5 milions de cara al 2022. Els treballs està previst que s'allarguin diversos anys i el Govern ja ha fet una estimació dels diners que hi haurà de dedicar. Així, per al 2023 es contempla destinar-ne 26,4 milions; i el 2024 la xifra s'elevaria fins als 54,5.
Pel que fa a l'hospital que actualment està en funcionament, de cara l'any vinent s'hi dedicaran 1,8 milions en millores a l'UCI i a diagnòstic per la imatge. A la ciutat de Tarragona també destaquen els poc més de 5 milions per al Centre Penitenciari Obert de Tarragona, els 2 per acabar la nova escola Arrabassada o els 124.000 euros per a reparacions a la muralla romana. A la resta de la comarca s'han previst quasi 2,4 milions per a la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra de Torredembarra i 2,7 per al nou institut de Roda de Barà. Alhora, hi haurà 3,1 milions per al nou col·lector de la Riera de Gaià del sistema de sanejament d'Altafulla; 1,7 milions per a col·lectors d'aigües a Salou i 1,3 per a l'adequació de l'emissari submarí per al desguàs d'aigües residuals de Vila-seca i Salou. Així mateix, es destinaran 4,7 milions al cens emfitèutic (una fórmula de pagament ajornada que no es comptabilitza com a deute convencional) de l'autovia entre Tarragona i Salou.
Pel que fa a l'Alt Camp, la principal inversió són els quasi 4 milions per a l'execució de les obres de modernització de reg a la zona dels torrents de Valls. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) també farà inversions milionàries a la comarca, amb la nova EDAR d'Alcover (2,7 milions), obres a l'EDAR de Vallmoll (2,4 milions) i millores al sistema de sanejament de Puigpelat (2,6 milions). En carreteres, es destinaran 475.000 a la C-51 al terme de Vila-rodona.
Finalment, a la Conca de Barberà i al Priorat el gruix de les partides se l'enduen la conservació de carreteres. Tot i això, el Govern ha previst destinar 900.000 euros a actuacions a la Logis Montblanc. Una partida que el 2023 està previst que sigui de 4 milions, i de 9,8 el 2024. Al Priorat també destaquen els 1,8 milions d'inversió per al sistema de sanejament de Cabacés i els 925.000 euros per a la restauració de l'església de la cartoixa d'Escaladei, a la Morera de Montsant.