POLÍTICA

El PSC defensarà al ple «el foment i la millora» de l’habitatge social a Reus

Els socialistes volen que el consistori s'aculli als programes de fons europeus en matèria d'habitatge

Els regidors del PSC Reus, amb la diputada Ibarra | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2021 a les 16:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“L’habitatge és una part essencial en la vida i la dignitat de les persones. Accedir i mantenir un habitatge digne, així com els seus subministraments bàsics, és avui una de les principals preocupacions de la ciutadania i són els poders públics els responsables de garantir l’exercici efectiu d’aquest dret”. D’aquesta manera, la diputada socialista al Parlament Rosa Maria Ibarra, junt amb el portaveu del grup municipal del PSC Reus, Andreu Martín i els regidors Ana Martínez, Tania Agudo, i Hèctor Fort han denunciat aquest dimarts “l’absència d’acció política per part de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus per tal de fomentar i millorar l’habitatge públic social a la ciutat i a Catalunya, on l’exclusió residencial afecta 3 de cada 10 persones”.

“Bona quantitat dels habitatges dels quals disposa l’Agència Catalana de l’Habitatge a Reus tenen unes condicions pèssimes pel que fa a l’eficiència energètica, provocant més despesa als usuaris i usuàries que hi viuen en ells”, ha exposat Martín, qui ha sol·licitat a la Generalitat i l’Ajuntament de Reus que s’acullin als diversos programes dels fons europeus en matèria d’habitatge "per tal de millorar l’eficiència energètica d’habitatges, ajudar a les actuacions de rehabilitació d’edificis i potenciar la construcció d’habitatges de lloguer social", entre d’altres.

El PSC Reus presentarà al ple municipal de novembre una moció per, entre d’altres, “demanar que l’Ajuntament de Reus impulsi un conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge per fer controls i inspeccions exhaustives dels seus habitatges per determinar-ne el seu estat i fer un catàleg amb el llistat actualitzat de les necessitats de cadascun dels habitatges. En el cas que aquests pisos estiguin ocupats, sol·licitem procedir, si és el cas, a recuperar-ne la possessió, a fer les obres de rehabilitació i manteniment necessàries i a posar-los a disposició de les famílies que ho necessitin de manera immediata”.

A més, Ibarra presentarà també aquesta moció al Parlament. En aquesta se sol·licita “que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus s’acullin als diversos programes dels fons europeus en matèria d’habitatge, que comptin amb les entitats veïnals a la mesa adjudicatària dels habitatges i en el proper pressupost de la Generalitat s’inclogui una partida pressupostària desenvolupar l’actuació prevista al barri del Carme per a la construcció de nou habitatge social” ha exposat Ibarra. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: