1 de 10
CINEMA DOCUMENTAL

L'univers polièdric de Sisa es mostra a la inauguració del Memorimage 2021

Un documental íntim sobre la trajectòria i la figura del músic serveix per engegar l'edició d'enguany del festival reusenc

La pel·lícula repassa la trajectòria de Sisa per fer un retrat íntim del músic | ACN
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Memorimage 2021 de Reus ja ha començat. Ho ha fet aquest passat dimarts al vespre, al Teatre Bartrina, amb l'acte inaugural i la projecció del documental L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa, de Joan Celdran i Àngel Leiro. El film retrata la trajectòria del cantautor i també en fa un retrat íntim. D'aquesta manera, s'exposa la seva personalitat a través d'una conversa, d'una manera senzilla i natural.

En declaracions a l'ACN, Celdran va explicar temps enrere que Sisa és "un creador polièdric" i que "és molt difícil de retratar". És per aquesta raó que amb Leiro es va plantejar construir la seva proposta com una mena d'autoretrat, on és el propi músic qui es mostra com és amb "sinceritat". 

Val a dir que L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa ja s'ha pogut veure al circuit de festivals de casa nostra. És el cas de l'In-Edit barceloní, per arribar ara a la nostra ciutat. Qui s'hagi perdut el passi d'aquest passat dimarts pot recuperar el film a través de la plataforma en línia del Memorimage, fins al diumenge a la nit. Hi podeu accedir a través d'aquest enllaç.

Un retrat íntim i sincerPel que al títol, als seguidors de Sisa no els costarà pas detectar la referència al primer disc que va publicar aquest, l'any 1968. Els directors van assenyalar, en les seves intervencions durant la promoció de la pel·lícula, que tot plegat defineix "bé allò que el documental vol ser: "el retrat d'un creador, músic i poeta que s'ha fet gran, però que, com un home a mig dibuixar, segueix dient que no sap qui és". No només s'hi veu el seu costat artístic; el personal hi apareix igualment. 

És destacable l'exercici que Sisa fa, en pantalla, per descobrir els dubtes, les pors i les esperances que marquen el seu present, i que guien l'espectador per tal d'entendre millor la seva trajectòria i la seva rellevància artística. Igualment cal fer valdre que els realitzadors hagin estat capaços de comprimir en una hora de metratge tot l'univers del músic, tot centrant-la en la recerca de la pròpia identitat. 

L'acte inaugural, al qual van assistir les autoritats locals i els representants del festival, va incloure els parlaments habituals. En aquests, es va fer valdre la ja veterana trajectòria del certamen i el seu paper referent al territori. 
 

Una imatge de l'acte inaugural Foto: Dipta.cat


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: