1 de 10
ART

El Museu d'Art Modern de la Diputació exposa dues obres del pintor tortosí Francesc Gimeno

L'acció s'emmarca en el projecte "Exposats per reformes" que vol visualitzar el Museu de l'Empordà durant els mesos que estarà tancat per obres

Una imatge de les obres | Diputació de Tarragona
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2021 a les 13:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona acull i exposa fins al pròxim mes de gener dues obres del pintor tortosí Francesc Gimeno pertanyents al Museu de l'Empordà. Es tracta d'una col·laboració emmarcada en el projecte Exposats per reformes, que vol visualitzar el Museu de l'Empordà durant els mesos que estarà tancat per les obres de reforma de l'espai de benvinguda i recuperació de l'auditori. Es preveu que estiguin acabades a principis del 2022. 

El projecte consisteix en la cessió temporal de les obres del Museu de l'Empordà a un total de sis museus de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya. El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona acull dues peces del pintor Tortosí Francesc Gimeno. Es tracta de les obres Autoretrat, c. 1920 (carbonet sobre paper) i Paisatge, 1889 (oli sobre tela). Els quadres es troben exposats a la sala dedicada als artistes del període anomenat: El Taller-Escola de Pintura i Escultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, entre els quals destaquen les obres dels artistes Ignasi Mallol (Tarragona, 1892 - Bogotà, Colòmbia, 1940), Salvador Martorell (La Canonja, 1895 - Tarragona, 1968) i M. Teresa Ripoll (Tarragona 1914-1987).

Francesc Gimeno i Arasa (Tortosa, 1858 – Barcelona, 1927)

Considerat prestigiós paisatgista, participà amb dues obres en la Primera Exposició d'Artistes Tortosins. L'interès de la seva obra, una de les més avançades i importants que es van produir a l'Estat espanyol de la seva època, ha estat objecte de treball de diversos historiadors de l'art, cal destacar la tesi doctoral del professor Jordi Carbonell de la Universitat Rovira Virgili que va realitzar també la catalogació de la seva producció.

El pintor Ignasi Mallol, codirector d'El Taller- Escola de Pintura i Escultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona durant el període de la II República, fou un dels artistes més interessats a donar a conèixer l'obra de Francesc Gimeno i organitzà una mostra dedicada al pintor el 1925 a la Sala Parés i una exposició antològica després de la seva mort.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: