1 de 10
RECERCA

Busquen voluntaris per avaluar si un derivat del vi pot ajudar a reduir la pressió arterial

L'estudi es durà a terme a la seu d'Eurecat, a Reus

El producte en qüestió és un extracte en pols de vi, sense alcohol | Cedida
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 13 de novembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, ha fet una crida a la població amb l'objectiu de trobar voluntaris que ajudin a avaluar l'efecte de la ingesta diària d'un extracte en pols de vi, sense alcohol, sobre el canvi en els valors de la pressió arterial en persones que la tenen elevada i hipertensió de grau 1.

L'estudi, que consta de cinc visites presencials en les quals s'avaluarà la pressió arterial dels participants, els nivells de sucre i colesterol en sang, s'emmarca en el projecte Hypergrapes, que està liderat per Grandes Vinos y Viñedos i que compta amb la participació de la Universitat Rovira i Virgili, la URV.

Als participants se'ls realitzaran quatre analítiques, per tal de veure "possibles canvis en els marcadors més rellevants associats a la hipertensió, i rebran també dos productes, que hauran de prendre alternament durant l'estudi i amb un període de descans entre ells", explica l'investigador principal de l'estudi i director de la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat, Josep Maria del Bas.

L'estudi es durà a terme a la seu d'Eurecat a Reus, situada davant de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i s'ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 perquè les persones que vulguin participar s'inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

Per participar en l'estudi, els participants han de ser majors de 18 anys, presentar uns nivells de pressió arterial entre 130 mmHg i 159 mmHg; no prendre medicació per al colesterol ni la pressió arterial, així com tampoc, productes naturals destinats a disminuir aquests paràmetres. A més, cal que no tinguin un hàbit de tabaquisme. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: