CAMBRA DE COMERÇ

Consulteu els actes pel 135è aniversari de la Cambra

En són més d'una seixantena

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de novembre de 2021 a les 12:42 |
Imatge de l'exterior de la seu de la Cambra | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de la celebració del 135è aniversari de la Cambra, que s’escau tot just enguany, la corporació ha preparat un ampli programa d’activitats que superarà les seixantena d’activitats públiques. Tot el programa es desenvoluparà arreu de les cinc comarques per mantenir-se fidel a l’esperit que l’actual Comitè Executiu ha impregnat a la corporació d’ençà la seva presa de possessió, el maig de 2019.

De la mateixa manera que la Cambra, en el moment que es va fundar el 1886, va fer una aposta inequívoca per la internacionalització amb el primer acord que va prendre el Comitè Executiu per renovar el contracte amb la Compañía Transatlántica per afavorir l’exportació, 135 anys després es vol fer una declaració de principis a favor de la sostenibilitat i les energies renovables com a llegat. Això explica, per exemple, el Premi pel Medi Ambient que incorporem al programa dels Premis Cambra en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus.

O el cicle sobre les energies renovables i el seu impacte sobre el sector agroalimentari que es realitzarà, en quatre sessions, als Dilluns Llotja. En el programa també es visualitza la voluntat de posar en valor el gran tresor agroalimentari del territori, concretament el que representen les Denominacions d’Origen del vi, de l’oli, de l’avellana de casa nostra. S’han fet i es faran tastos amb tots i cadascun dels consells reguladors amb l’objectiu, també, de valoritzar aquests productes locals de qualitat. A destacar en aquest sentit que durant l’aniversari s’ha anunciat la data de la propera Reus Viu el Vi, del 4 al 6 de juny de 2022.

Destaca també la programació del cicle Vermut Cambra Reus. Es tracta d’aprofitar el fet social del vermut per programar activitats de debat, coneixement i reflexió. I d’afavorir, també, la relació directa amb el convidat. Aquest format s’ha demostrat ideal per fer aquest exercici. I s’han convidat a ponents vinculats a realitats on la Cambra hi té molt dir. Tots ells representen àmbits com la competitivitat, la innovació, l’emprenedoria, el comerç o la Formació Professional. S’ha incorporat la Ganxet Pintxo a aquesta celebració. Dos anys després de l’última edició i dels ajornaments programats per la pandèmia, la ruta està vivint una edició històrica amb un ampli seguiment que ah superat les expectatives inicials.

En el cicle Reus viu el vi i la música que també seran protagonistes a la gala dels 135 anys. I la programació musical que hem previst amb dos concerts a l’església prioral de Sant Pere, la col·laboració amb el Festival Accents i finalment el concert extraordinari de cap d’any amb l’Associació de Concerts de Reus que realitzarem el 4 de gener. Precisament aquesta col·laboració amb l’Associació de Concerts també subratlla la voluntat de realitzar actes amb d’altres entitats. És el cas del Centre de Lectura, la Societat el Círcol, Càritas, Òmnium Cultural o l’AEDT entre d’altres amb qui hem programat algunes d’aquestes activitats. I també fer esment de la solidaritat com a valor d’aquesta celebració amb iniciatives vinculades a Càritas i a d’altres realitats del tercer sector que treballen en favor de la ciutadania.

La programació- Gandesa. Terra Alta. Dijous, 18 de novembre. Taula rodona Cambra, Empresa, Turisme i Territori amb la participació de Marta Domènech, Directora General de Turisme de la Generalitat; Anton Monner, publicista i escriptor. Cronista Oficial de la Ciutat de Gandesa. I Josep Ramon Guiu, President de l’Associació d’empresaris d’Hosteleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades. Acte que es realitzarà a la cooperativa de Gandesa Montblanc. Conca de Barberà.

- Dilluns, 29 de novembre. Taula rodona sobre el sector auxiliar de l’automoció al territori. Amb la participació de les empreses Elring Klinger, Grup Teixidó, Mahle i Ames. Acte que es realitzarà a l’Ajuntament de Montblanc. Móra d’Ebre. Ribera d’Ebre. Acte a realitzar durant el mes de gener. Ponència tècnica sobre el 5G. Reus. Baix Camp.

- Desembre. Acte institucional del 135è aniversari amb el lliurament dels Premis Cambra. Acte que es realitzarà a l’auditori Antoni Gaudí de fira de Reus.

Vermut Cambra Reus 

- Dimecres, 10 de novembre. Pau Relat, President de Fira de Barcelona.

- Dimarts, 16 de novembre. Jordi Torrades, Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya. 

- Dijous, 18 de novembre. Ángel L. Miguel, Director General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya.

Cicle EL CANVI CLIMÀTIC I EL SEU IMPACTE SOBRE EL SECTOR AGROALIMENTARI

Es tracta d’una iniciativa que s’inclou dins de la programació dels #DillunsLlotja. En total quatre sessions amb els següents ingredients: el 8 de novembre amb una jornada titulada ‘Cereals, energia per a l’alimentació’, el 22 de novembre es parlarà de l’aigua com a recurs indispensable i el cicle s’acabarà el 13 de desembre amb la jornada ‘Estratègies d’adaptació i mitigació al canvi climàtic, sector primari’.

Tastos i degustacions amb productes locals de qualitat

S'ha previst un Tast de Pans amb el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp amb la participació de sis forns del territori com són Anglès, Cabré, Miquel Caelles, Huguet, Sistaré de Reus i La Glòria de Miami. Cada tast de pa s’acompanyarà d’un vi de les Denominacions d’Origen del territori. Aquest tast també s’acompanyarà amb música, amb el duet Mel i Mató.

Precisament amb el Gremi de Forners es farà, durant les properes setmanes, una altra sessió per presentar la farina de Mestral d’enguany i també la imatge corporativa que acompanyarà aquest producte fet amb blat de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, i mòlta a la Farinera Poquet d’Ascó.

Els Tastos també inclouran, el dilluns 13 de desembre, una degustació de misteles i vins dolços del territori a càrrec d’Isaac Albesa i que seran maridats amb la música de l’acordionista Guillem Anguera.

I a destacar el Tast de Vermuts de Reus previst pel dimecres 10 de novembre on podran tastar-se vermuts de les vuit marques que treballen sota el paraigua d’aquesta marca d’identitat. L’acte serà amenitzat musicalment pel grup CoverH.

Temps d’Avellana

La Cambra també ha incorporat la programació del Temps d’Avellana, les jornades de promoció de la nostra fruita seca de referència, el calendari d’actes del 135è aniversari. Són tres els actes destacats: Presentació del Temps d’Avellana amb el showroom dels Amics de l’Avellana, l’entitat impulsada pel Gremi de Forners i la mateixa Cambra amb l’objectiu de visualitzar els establiments que despatxen avellanes o bé producte elaborat amb avellana. Es va realitzar a la Llotja el 15 d’octubre. Exposició de les obres seleccionades al concurs Dibuixa Avellanes a l’espai Llotja. Trenta obres que quedaran exposades del 8 a l’11 de novembre a l’accés de la plaça de Prim. Precisament el darrer dia, el dijous 11, es farà el lliurament de Premis a la mateixa Llotja.

I finalment el Tast d’Avellanes, programat per la darrera setmana de novembre, que serà la segona edició que s'emetrà en directe.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: