EMPRESA

​Les vendes de Covestro creixen un 56% en el tercer trimestre d'enguany

La rendibilitat de l'empresa augmenta un 89%, fins als 862 milions d'euros

La planta de Covestro que hi ha al polígon sud | ACN
per Redacció, Tarragona | 8 de novembre de 2021 a les 12:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Covestro ha registrat un "fort" creixement dels beneficis en el tercer trimestre d'enguany. Seguint la tendència del primer semestre, les vendes han augmentat un 55,9%, fins als prop de 4.300 milions d'euros –1.500 milions més que l'any passat–. La rendibilitat econòmica de l'empresa (EBITDA) ha augmentat un 89%, fins als 862 milions -456 milions l'any passat–.

És el resultat d'una tendència a l'alça dels marges, per l'augment significatiu dels preus de venda que permet a Covestro compensar l'augment dels preus de les matèries primeres. El resultat net s'ha duplicat respecte del tercer trimestre del 2020 –de 179 milions a 472 milions enguany–. També el flux efectiu operatiu (FOCF) del grup ha pujat un 5,5%, fins als 381 milions d'euros (361 milions el 2020).

Els volums bàsics venuts per Covestro han augmentat lleugerament (0,8%) respecte al tercer trimestre de l'any passat, pels volums addicionals del negoci de resines i materials funcionals adquirit el passat mes d'abril, amb la compra de la Royal DSM, especialitzada en resines de revestiments. L'escassedat de productes per talls de producció imprevistos ha afectat el potencial de creixement, però la demanda ha estat "continua i robusta".

Els resultats dels tres primers trimestres de l'any superen amb escreix els de l'any passat. Els volums bàsics venuts han crescut un 11,9% mentre que l'any passat van caure un 7,9% els nou primers mesos. Les vendes del grup han crescut un 50,2%, fins als 11.600 milions d'euros -7.700 milions d'euros el mateix període de 2020-. La rendibilitat econòmica s'ha triplicat fins als 2.400 milions d'euros i els ingressos nets han estat de 1.300 milions d'euros -147 milions el mateix període de l'any passat–.

Amb aquestes xifres, Covestro ha revisat la previsió anual i anticipa assolir una rendibilitat econòmica d'entre 3.000 i 3.200 milions d'euros enguany i un rendiment del capital d'entre el 19 i el 21%. Per contra, per falta de productes, el creixement dels volums bàsics venuts no creixerà més del 10% o 12%.

Covestro anticipa que tindrà més demanda en àmbits com la construcció energèticament eficient o la electromobilitat i reprendrà el projecte per construir una planta d'MDI suspès l'any passat. La nova planta es construirà als Estats Units o la Xina i podria començar a funcionar en 2026. S'hi desplegarà la tecnologia AdiP que usa al centre de Brunsbüttel d'Alemanya i que reduiria les emissions de CO₂ de la planta d'MDI fins al 35%.

El grup també preveu invertir 1.000 milions d'euros en projectes d'economia circular durant deu anys, en especial per treballar amb matèries primeres alternatives, implantar reciclatge innovador, i energies renovables.

Projecte circular d'espumes


Covestro treballa en un programa a llarg termini, amb 22 socis de 9 països, per tancar el cercle de materials per a espumes rígides de poliuretà i implantar un nou prototip a Europa. La iniciativa evitaria un milió de tones de residus i 2,9 milions de tones de CO₂. L'estalvi en els costos d'incineració seria de 150 milions d'euros anuals a partir de 2040.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: