SALUT

L'Hospital Sant Joan instal·la una taula informativa pel Dia Internacional de la Radiologia

L'objectiu és donar a conèixer la incidència d'aquesta especialitat en la salut dels pacients, així com la tasca dels seus professionals

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 8 de novembre de 2021 a les 10:45 |
La taula informativa situada a l'interior de l'hospital | Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, la rambla de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull una taula informativa per tal de donar a conèixer com aquesta especialitat contribueix a la millora de la salut dels pacients, així com la tasca que desenvolupen els seus professionals.

Actualment, a través de la radiologia es poden diagnosticar fractures, observar l'evolució i el desenvolupament del fetus, diagnosticar malalties del cervell i, en general, visualitzar qualsevol part del cos.

El 8 de novembre, Dia Internacional de la Radiologia és la data del descobriment del Raig X per l'enginyer mecànic i físic alemany, Wilhelm Conrad Roentgen. L'any 1895 estava experimentant amb raigs catòdics i ampolles de vidre al buit, quan va notar que quan el corrent travessava l'ampolla, es produïa un efecte fluorescent, cosa que també passava sobre les plaques fotogràfiques. 
Participació