SOCIETAT

Jocs pintats al barri Gaudí per recuperar el carrer com a zona d'esbarjo

Era una demanda de l'Associació de Veïns

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 de novembre de 2021 a les 12:28 |
Una imatge dels jocs pintats | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plaça Sagrada Família del Barri Gaudí canvia la seva fisonomia amb la incorporació d'una zona de jocs infantils pintada a terra, un projecte que té com a objectiu millorar el barri a través de treball conjunt entre tots els agents que hi conviuen: associació de veïns, entitats i administracions.

Els jocs pintats s'han plantejat a partir de l'observació de com infants i adolescents jugaven a la plaça de forma espontània i tenen com a finalitat recuperar el carrer com a zona de joc i d'interacció social, familiar i veïnal mitjançant un seguit de jocs tradicionals i circuits adreçats a infants i joves perquè puguin realitzar-los de forma autònoma durant el temps d'oci.

La demanda de l'Associació de Veïns del Barri Gaudí ha estat canalitzada a través del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barri Gaudí i executada per l'Àrea de Joventut de la Regidoria de Salut i Ciutadania, amb els objectius de: recuperar el carrer com a lloc d'aprenentatge i de trobada familiar, veïnal i d'oci infantil i juvenil; incentivar la imaginació i creativitat d'infants i joves; crear un espai de convivència i relació entre iguals i intergeneracional; promoure hàbits saludables de la població a través de l'activitat física i la psicomotricitat.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera molt positiva aquesta iniciativa sorgida del veïnat i vehiculada a través del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri Gaudí: "En aquesta zona de la ciutat fa temps que treballem per recuperar espais públics per a la canalla i, en aquesta línia de treball, els jocs pintats són uns espais lúdics i diversos, on infants i adolescents són protagonistes i se senten empoderats, com s'han de sentir a una ciutat com Reus, que enguany ha rebut el reconeixement de Ciutat amiga de la Infància".

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, destaca que aquesta iniciativa ciutadana promou l'ús de places i carrers com a espais de joc i de trobada, elements indispensables per fer de la ciutat un espai que promocioni la Salut. "El carrer ha de cobrir tres funcions essencials: la promoció de la salut, el desenvolupament de la vida comunitària i la igualtat d'oportunitats, i aquest és un petit pas per recuperar el carrer per a la ciutadania, i especialment per a les famílies i els infants", ha expressat.

L'obra ha anat a càrrec de l'artista plàstic reusenc Marc Sardà, que ha tingut en compte la quadrícula de la plaça, els colors de la zona, l'arquitectura del barri així com l'ús i el joc habitual de la plaça.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: