1 de 10
AGRICULTURA

Els productors de calçots de Valls preveuen arribar als 20 milions d'unitats

La pandèmia del coronavirus va marcar les dues temporades passades, amb produccions menors als divuit milions de calçots

Un pagès amb tractor portant calçots de la IGP Calçot de Valls a una finca del terme municipal de Valls. | Mar Rovira/ACN
per Nació Tarragona, Tarragona | 5 de novembre de 2021 a les 09:09 |
Aquest article es va publicar originalment el 5 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els productors de calçots de Valls s'han mostrat optimistes pel que fa a la temporada 2021-2022, amb la previsió d'arribar als 20 milions d'unitats. És el càlcul que han fet els agricultors en l'assemblea general de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Valls, celebrada divendres passat.

L'esclat de la pandèmia del coronavirus va marcar negativament les dades de producció; mentre que fa dos anys es van produir 13,5 milions de calçots, l'any passat només es va conrear una hectàrea i es van arrencar 17,5 unitats. Després de l'aixecament de les restriccions sanitàries, els pagesos creuen que el consum de calçots podria augmentar enguany en comparació a les dues últimes campanyes.

Després de dos anys sense celebrar una assemblea general presencial de la IGP de Valls, l'organisme va donar a conèixer els nous membres del Consell Regulador durant els pròxims quatre anys. Així, Dalmaci Clofent ocuparà el càrrec de presidència i Isidre Coll el de vicepresidència, menter que Daniel Rovira, Francesc Xavier Amill, Pau Llauradó i Carles Banús seran els nous vocals. Per la seva part, Joan Antoni Linares passarà a ser el secretari de l'entitat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: