ENOLOGIA

Premien un enòleg graduat a la URV per un projecte per recuperar vinyes velles

Pol Sancho, distingit amb el Premi Jaume Ciurana d'Enologia

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 de novembre de 2021 a les 08:00 |
L'enòleg Pol Sancho | URV
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Recuperar i replantar terrenys familiars amb empelts de vinyes velles de varietats locals minoritàries del Camp de Tarragona és l’objectiu central del projecte de Pol Sancho. L’enòleg, recent graduat per la URV a la promoció 2019/ 2020, ha estat el guanyador del Premi Jaume Ciurana d’Enologia, que enguany commemora la seva 20a edició i que es va atorgar el dimecres 3 de novembre en un acte al Paranimf de la Universitat.

Durant l’acte, el director de la publicació La Semana Vitivinícola, Salvador Manjón, va pronunciar una conferència sobre la importància d’aplicar el coneixement a l’hora de fer difusió de la cultura del vi. També es va projectar un vídeo d’homenatge al 20è aniversari d’aquest guardó, realitzat per Laia Favà, estudiant de últim curs de Comunicació Audiovisual.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Jaume Ciurana, fill de l’enòleg que dona nom al premi i que va ser l’impulsor dels estudis d’enologia a Catalunya; Miquel Rius, de Rius i Rius Assessors; Salvador Manjón, Iolanda Tortajada, degana de la Facultat de Lletres i Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia.

El premi Jaume Ciurana és un reconeixement a l’expedient acadèmic de la persona premiada, la seva experiència en el món de l’enologia i el projecte professional al que destinarà els diners del guardó. En aquest cas, el guanyador, a banda de continuar consolidant-se com a enòleg al celler que la seva família té a Puigpelat, s’ha plantejat l’objectiu d’impulsar un projecte propi centrat a “recuperar varietats locals actualment molt escasses al Camp de Tarragona que poden aportar valor i un tret diferencial que no es trobaria en altres DO, com les varietats blanques Subirat Parent, Cartoixà Vermell i Vinyater, que actualment tant sols suposen un 0,53% dels blancs, tot i poder-se fer bons vins”, va explicar. 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: