OBRES I MILLORES

Comença l’urbanització parcial de l’avinguda d'Adelaida, de Cambrils

Inclou la construcció de la rotonda de davant del Museu Molí de les Tres Eres

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 de novembre de 2021 a les 09:51 |
Plànol de la zona on es faran els treballs | Cambrils.cat
El Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat els treballs previs de les obres d’urbanització parcial de l’avinguda d'Adelaida, entre el carrer de Pere Moretó i l’avinguda de nova Augusta. Aquest és l’últim tram que quedava per urbanitzar de l’avinguda d'Adelaida, després de la construcció del nou pont sobre la riera d’Alforja que dona continuïtat a la integració urbana de l’antiga N-340. La previsió és que durant dues setmanes se senyalitzi la zona afectada i s’hi traslladi el material necessari, i el proper dia 15 de novembre se signi l’acta de replanteig d’inici de les obres, amb un termini d’execució de tres mesos.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Obras i Hormigones Blanco SL per 118.776 euros (IVA inclòs) i han requerit la signatura d’un conveni amb Mercadona, propietària dels terrenys. Les obres consisteixen en la construcció de la rotonda de davant del Museu Molí de les Tres Eres, que enllaça amb el nou pont, i la remodelació de la calçada i la vorera de l’avinguda d'Adelaida.

Per una banda, la rotonda vol facilitar el gir dels vehicles en la intersecció amb el pont de Nova Augusta i tindrà 13 metres de diàmetre amb un illot central trepitjable. Per l’altra, la calçada passarà d’un a dos carrils i aparcament, amb la mateixa secció que hi ha al tram més al nord de l’avinguda d'Adelaida. En aquest tram hi haurà dos passos de vianants, un tocant a la nova rotonda i l’altre en el creuament amb el carrer de Pere Moretó.

També es pavimentarà la vorera que toca a la riera i es deixarà sense pavimentar l’altre costat, que es construirà conjuntament amb la urbanització del sector PMU-1. A més, s’executarà una nova sortida d’aigües pluvials amb les connexions corresponents cap a la riera d’Alforja, es mantindrà la sortida actual a la cruïlla del nou pont i es farà la pre-instal·lació d’un col·lector fins a límit de l’àmbit.

Els talls de trànsit més importants, d’entre una i dues setmanes, es realitzaran durant el mes de gener.
Participació