ART

La construcció del mite de Marià Fortuny

Albert Arnavat repassa en un llibre l'etapa formativa del pintor i la seva relació amb Reus

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 4 de novembre de 2021 a les 09:20 |
Detall d'una il·lustració de Fortuny, feta a París el 1875 | Viquipèdia
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El reusenc Albert Arnavat publica Fortuny i Reus. La construcció d'un mite (Viena edicions, 2021). Aquest volum se centra principalment en l’etapa de formació i els primers èxits del pintor, el més reconegut de l’art vuitcentista català, així com en la relació que va mantenir en aquest període amb la seva ciutat natal, aspectes molt poc tractats per la historiografia sobre aquest artista.
 

Portada del llibre Foto: Cedida


El llibre dona a conèixer un gran nombre de notícies inèdites sobre les seves primeres exposicions i fa una revisió exhaustiva de la relació que va tenir amb la seva ciutat d’origen, que resulta fonamental per resseguir la trajectòria de l'artista i la construcció de la seva imatge llegendària.

Docent amb més de 50 llibres publicatsArnavat és docent investigador titular a la Universidad Técnica del Norte (Ibarra, Equador). Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, ha estat professor a la Universitat Rovira i Virgili. Com a especialista en investigació històrica i en comissariat d’exposicions, les seves línies de recerca abasten les relacions de la història i la imatge, la publicitat i el disseny gràfic.

Ha format part d’equips interdisciplinaris de recerca de diverses universitats europees i americanes i els resultats dels seus projectes han estat publicats en llibres i revistes especialitzades. A més, ha col·laborat amb museus i altres institucions culturals. Exerceix de dissenyador, publicista i assessor de comunicació especialitzat en projectes editorials i és autor de més de 50 llibres i catàlegs de temes històrics, publicitaris i artístics. També ha dissenyat campanyes, marques i cartells per a empreses privades i institucions públiques.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: